Teriyaki Burgere ”Hawaiian style”

Oppskrift: Slik lager du skikkelig god burger på grillen - Hawaiian style

Si aloha til dine naboer og send deilige dufter over gjerdet, fra disse supergode ”Hawaiian style” burgerne som ligger og freser på grillen.


6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 45 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Apple


Ingredienser

  • 8 Hamburgere (rå)
  • 2 SS BBQ Rub for storfe
  • 1 boks med ananas ringer
  • 8 skiver med Cheddar-ost
  • 24 skiver skinke Teriyaki saus
  • 8 Hamburgerbrød
  • Valgfritt tilbehør (Aioli, rødløk, tomat, salat..)

Slik Teriyaki burgere på grillen din 

Krydre burgerne med BBQ-rub

Kullgrill: Fyr opp grillen og få den opp i medium temperatur (200 – 250 grader).*
*På kullgrill kan du først svi burgerne raskt på direkte varme og så flytte de over på indirekte varme.

Traeger-grill: Fyr opp grillen og sett temperaturen til High når den har tent. La grillen forvarme seg i 10 – 15 minutter under lokk.

Legg burgerne og ananas-skivene på grillristen og grill de 6-8 minutter under lokk. Pensle burgerne underveis med Teriyaki-saus.

Flipp burgerne og ananas skivene. Pensle burgerne med Teryiaki-saus på denne siden også. Fordel skinke-skivene i 8 stabler og legg de også på grillen.

Grill i 6-8 minutter til burgerne har en kjernetemperatur på ca. 79 grader.

Mens burgerne fortsatt ligger på grillen: Legg en ananas-skive på hver burger, legg en stabel med skinke oppå der igjen og topp det hele med en skive cheddar ost.

Lukk lokket og la de ligge i 2-3 minutter til mens osten smelter. (nå kan du gjerne legge brødene på grillen så de får karamellisert seg).

Ta de ferdige burgerne og brøden av grillen. Legg i alt god tilbehør du ønsker og sleng burgeren på toppen sammen med en god aioli eller dressing.

Dig in!

 

Til grilling av burgere anbefaler vi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Paste your AdWords Remarketing code here