Si aloha til dine naboer og send deilige dufter over gjerdet, fra disse supergode ”Hawaiian style” burgerne som ligger og freser på grillen.
6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 45 minutter
Anbefalt pellets(Traeger): Apple
Ingredienser
- 8 Hamburgere (rå)
- 2 SS BBQ Rub for storfe
- 1 boks med ananas ringer
- 8 skiver med Cheddar-ost
- 24 skiver skinke Teriyaki saus
- 8 Hamburgerbrød
- Valgfritt tilbehør (Aioli, rødløk, tomat, salat..)
Slik Teriyaki burgere på grillen din
Krydre burgerne med BBQ-rub
Kullgrill: Fyr opp grillen og få den opp i medium temperatur (200 – 250 grader).*
*På kullgrill kan du først svi burgerne raskt på direkte varme og så flytte de over på indirekte varme.
Traeger-grill: Fyr opp grillen og sett temperaturen til High når den har tent. La grillen forvarme seg i 10 – 15 minutter under lokk.
Legg burgerne og ananas-skivene på grillristen og grill de 6-8 minutter under lokk. Pensle burgerne underveis med Teriyaki-saus.
Flipp burgerne og ananas skivene. Pensle burgerne med Teryiaki-saus på denne siden også. Fordel skinke-skivene i 8 stabler og legg de også på grillen.
Grill i 6-8 minutter til burgerne har en kjernetemperatur på ca. 79 grader.
Mens burgerne fortsatt ligger på grillen: Legg en ananas-skive på hver burger, legg en stabel med skinke oppå der igjen og topp det hele med en skive cheddar ost.
Lukk lokket og la de ligge i 2-3 minutter til mens osten smelter. (nå kan du gjerne legge brødene på grillen så de får karamellisert seg).
Ta de ferdige burgerne og brøden av grillen. Legg i alt god tilbehør du ønsker og sleng burgeren på toppen sammen med en god aioli eller dressing.
Dig in!
Til grilling av burgere anbefaler vi