Gi svinekottelettene et hint av sennep før du slenger de på grillen. Server sammen med en frisk relish av fersken og blåbær. Resultatet blir søtt, ”spicy” og veldig godt.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelse: 30 minutter
Grilltid: 15 minutter
Anbefalt pellets(Traeger): Hickory
Ingredienser
- Rub for svinekjøtt
- 1 dl grov sennep
- 2-3 fersken delt i terninger
- 1 dl blåbær
- 1 sjalottløk (kuttet)
- 3 – 4 SS basilikum
- 3 SS Olivenolje
- ½ ts kardemomme
- 2 ts honning Salt og pepper (etter smak)
Krydre svinekotelettene på begge sider med rub for svinekjøtt og la de hvile i romtemperatur i ca. 30 minutter.
I mellomtiden lager du relishen ved å blande fersken, blåbær sjallottløk, basilikum, olivenolje, kardemomme og honning i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Pensle kotelettene med sennep på alle sider.
Tid for å fyre opp grillen.
På kullgrill: Tynne koteletter kan du grille på direkte varme, er de tykke anbefales det å svi de raskt på direkte varme og så flytte de til kald sone og grille under lokk. Snu de når de har fått en fin farge. Ca. 3 – 4 minutter på hver side.
På Traeger grill: Fyr opp Traegern og sett temperaturen til HIGH når den har tent. La grillen forvarmes under lokk i 10 – 15 minutter. Grill kotteletene under lokk i 5 minutter. Snu de og grill 5 – 10 minutter til på andre siden.
(Kjernetemperatur ca. 60 grader for svin)
Serveres med ønsket tilbehør og relish på toppen
Enjoy
Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi
Saker fra BBQSHOP.NO
NYHET! THERMOPRO
Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her
NYHET! "KOSHER STYLE" SALT
Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her