Stuffet hummerhale på grillen

Lag stuffet hummerhale på grillen

Ingen ting sier sommer som fersk sjømat grillet over åpen ild. Å stuffe hummerhaler med krabbe høres ikke feil ut. Mer er mer, ikke sant? Her er en godsak til ditt Traeger-utendørskjøkken.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 15 minutter

Anbefalt pellets: Eik


Ingredienser

  • Frosne hummerhaler 4 stk. a 400g
  • Rått krabbekjøtt eller renskede reker hakket i biter 400g
  • 1 dl Smør
  • 5 dl Løk (hakket)
  • Hvitløk 3 fedd
  • o,5 dl fersk persille (hakket)
  • 1 SS fersk estragon eller timian (valgfritt)
  • 2 ts kryddermix for sjømat
  • 0,5 dl Fersk sitron juice
  • Ritz kjeks smuler 1 pakke (ca 1 l)
  • Sitronskiver (til servering)

 

Slik gjør du: Forbered et kar med isvann.

Kok opp en kjele med vann tilsatt salt og ha opp i hummerhalene når det koker. La de koke i 2 minutter og flytt de over i karet med isvann og la de avkjøles.

Tørk de godt og kutt bort det myke mave-skallet med feks. kjøkkensaks. Fjern kjøttet fra hummerjhalen og sett skallet til side. Fjern indre organer fra toppen av kjøttet og del det opp i små porsjonsstørrelser og bland det sammen med krabbekjøttet eller rekene. Sett til side.

Lag stuffing: Smelt smør i en kjele på middels varme. Ha oppi løk, hvitløk og sauter til det er mykt og transparent. Rør inn persille (og estragon), kryddermixen og fersk sitronjuice. Ta kjelen av platen og la det avkjøle seg. Tilsett hummer/krabbekjøtt-mixen og kjeks-smulene og bland godt. (Kjeksen bør tilsettes rett før grilling så de holder seg crispy).

Stuff Hummerskjellen med generøse mengder stuffing og plasser dem på et ark med aluminiumsfolie. Hvis skjellene er litt ustøe kan du også bruk aluminiumsfolie som støtte.

Når det er grilltid

På Traeger grill: Fyr opp grillen og  sett temperaturen til HIGH når du har røyk.  Forvarm grillen i 10 – 15 minutter med lokket igjen. Sett «arket» med  hummerhalene på grillristen og la de steke til stuffingen er crispy og gylden (ca 15 – 20 minutter). Server med ferske sitronskiver og nyt dagen!

På kullgrill: Grill på indirekte varme (ca 200 grader). Sett folien med hummerhalene rett på risten og grill under lokk i 15 – 20 minutter til stuffingen har blitt crispy
og har fått en gylden farge. Server med ferske sitronskiver og nyt dagen!

Til grilling av fisk & sjømat anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here