St. Luis style spareribs

Grilloppskrift: Slik lager du saftige st. luis ribs med dry rub

St. Luis style spareribs med en cocktail av Space ”dry-rubb” og en god dose røyk.  Disse ribsene er ”fingerlickin” good.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 4 timer

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory


Ingredienser

  • 2 store rack med spareribs
  • 5 dl eple juice
  • Ingredienser til Dry-rub:
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 1 ss paprika-pulver
  • ½ ss rød pepper
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1ss spisskummen
  • 1 ts koriander


Bland alle ingrediensene til dry-rubben, og rubb kjøttet godt på alle sider. Bruk rikelig.

Først skal spareribsene røykes på grillen

På kullgrill: Bruk lav indirekte varme og røykflis (hickory) og røyk kjøttet under lokk i en time. (Denne siden har en fin guide for røyking på PRIMO griller)

På Traeger pelletsgrill: Start opp grillen med lokket åpent på SMOKE setting. Etter 3-5 minutter ser du røyk komme fra grillen, og den er klar.

Røyk ribsene under lokk i 2 timer på lav varme. (SMOKE setting på Traeger)

Grill low n´slow

Flytt ribsene over til hver sin aluminiums form og hell eplejuicen over. Få temperaturen på grillene opp til rundt 100 grader (indirekte varme) På Traeger pelletsgrill setter du bare Pro Controlleren til 107 grader. Grill under lokk i ca. 2 timer.

Ta ribsene av grillen og la de hvile 5 – 10 minutter for servering.

Enjoy

Til spareribs anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here