Spatchcook Chicken med lime

Grilloppskrift: Slik lager du helgrillet kylling - spatchcooked

Gled dine smaksløker med en saftig og spicy ”spatchcooked chicken”.  Hvis du ser etter den perfekte måten å lage helgrillet kylling på vil du ikke bli skuffet.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 40 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory


Ingredienser

  • 2-3 ss chilipulver
  • 2 ss Olivenolje Extra Virgin
  • Raspet skall fra en halv lime
  • 3 ss limejuice
  • 2-3 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ts koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 1,5 ts havsalt
  • 1 ts pepper
  • 1 klype kanel
  • Krydder, lime-juice og salsa (til servering)

Forberedelse av kyllingen: 

Bland chilipulver, og oljen i en liten bolle sammen med lime-juicen, limeskall, hvitløk, koriander, spisskummen, oregano, salt, pepper og kanel. Lag en ”våt” paste. Plasser kyllingen med kuttsiden ned og med handflaten press ned for å brekke brystbeinet.

Bruk gode mengder krydder-paste og smør inn fuglen på alle sider (innvendig og utvendig). Plasser på et fat/brett og pakk inn i plastfolie. La kyllingen stå i kjøleskapet natten over, helst 24 timer.

Grilltid – low & slow:

På kullgrill: Kjør indirekte middels varme (ca. 200 grader).

På Traeger: Fyr opp grillen og sett kontrolleren til 190 grader når grillen har tent. La grillen forvarmes med lokk nede i 10 minutter.

Legg kyllingen på grillristen med brystbeinet ned, og grill under lokk i 40 -50 minutter, eller til du leser av en kjernetemperatur i kjøttet på ca. 74 grader. Husk å vende kjøttet halvveis. *

*Vil du ha litt mer crisp i skinnet kan du på traeger skru opp temperaturen de siste 5 – 10 minuttene. På kullgrill kan du avslutningsvis ”svi” den litt raskt på begge sider over direkte varme.

Flytt til et serveringsfat og la fuglen hvile i 5 – 10 minutter før servering. Press litt juice fra en lime over og server sammen med salsa og ditt favoritt tilbehør.

Enjoy

Til grilling av fugl anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here