Spareribs på grillen – American BBQ

Slik lager du nydelige spareribs på grillen

2 store spareribs, en neve krydder og litt tid. Fyr opp grillen, lag ekte american spareribs og inviter over naboene. «They´ll love it!»

8 – 12 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 4 timer

Ingredienser

Traeger eple pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Eple

Slik lager du Spareribs

Fjern membranen fra beinsiden av ribsa (hvis det ikke allerede er gjort hos slakter). Dekk alle sider av spareribsene med BBQ-rub. Ikke vær beskjeden med mengeden.

Time to BBQ
Kullgrill: BBQ er ”low and slow” på indirekte varme. Temperaturen på grillområdet bør ligge mellom 105 – 125 grader.

Traeger Grill: Fyr opp Traegern og sett temperaturen til 121 grader. La grillen forvarmes under lokk i 10 – 15 minutter.

Legg spareribsene på grillristen med bensiden ned og lukk lokket. Fyll eplejuice eller øl på en sprayflaske og spray spareribsene godt hver time.

Etter 3 – 4 timer på grillen begynner de å bli gjennomstekte. Ta de av grillen og pensle de godt med BBQ-saus på alle sider. Returner til grillen og la de ligge i 20 – 30 minutter til så sausen får tyknet.
Tips: Du kan tilsette litt flytende honning til BBQ sausen får å få en litt søtere smak.

Serveres ”HOT” fra grillen med coleslaw, poteter og BBQ-saus på siden. Enjoy

 

TIL SPARERIBS ANBEFALER VI:


Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *