2 store spareribs, en neve krydder og litt tid. Fyr opp grillen, lag ekte american spareribs og inviter over naboene. «They´ll love it!»
8 – 12 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 4 timer
Ingredienser
- 2 store rack med spare-ribs av svin
Fås kjøpt i vår butikk i Sandvika - 2,5 dl Eplejuice, cider eller øl
- 2 – 3 SS BBQ rub til svin
- BBQ saus
Anbefalt pellets(Traeger): Eple
Slik lager du Spareribs
Fjern membranen fra beinsiden av ribsa (hvis det ikke allerede er gjort hos slakter). Dekk alle sider av spareribsene med BBQ-rub. Ikke vær beskjeden med mengeden.
Time to BBQ
Kullgrill: BBQ er ”low and slow” på indirekte varme. Temperaturen på grillområdet bør ligge mellom 105 – 125 grader.
Traeger Grill: Fyr opp Traegern og sett temperaturen til 121 grader. La grillen forvarmes under lokk i 10 – 15 minutter.
Legg spareribsene på grillristen med bensiden ned og lukk lokket. Fyll eplejuice eller øl på en sprayflaske og spray spareribsene godt hver time.
Etter 3 – 4 timer på grillen begynner de å bli gjennomstekte. Ta de av grillen og pensle de godt med BBQ-saus på alle sider. Returner til grillen og la de ligge i 20 – 30 minutter til så sausen får tyknet.
Tips: Du kan tilsette litt flytende honning til BBQ sausen får å få en litt søtere smak.
Serveres ”HOT” fra grillen med coleslaw, poteter og BBQ-saus på siden. Enjoy
Til spareribs anbefaler vi