Spareribs på grillen – American BBQ

Slik lager du nydelige spareribs på grillen

2 store spareribs, en neve krydder og litt tid. Fyr opp grillen, lag ekte american spareribs og inviter over naboene. «They´ll love it!»

8 – 12 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Forberedelse: 15 minutter
Grilltid: 4 timer

Ingredienser

Traeger eple pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Eple

Slik lager du Spareribs

Fjern membranen fra beinsiden av ribsa (hvis det ikke allerede er gjort hos slakter). Dekk alle sider av spareribsene med BBQ-rub. Ikke vær beskjeden med mengeden.

Time to BBQ
Kullgrill: BBQ er ”low and slow” på indirekte varme. Temperaturen på grillområdet bør ligge mellom 105 – 125 grader.

Traeger Grill: Fyr opp Traegern og sett temperaturen til 121 grader. La grillen forvarmes under lokk i 10 – 15 minutter.

Legg spareribsene på grillristen med bensiden ned og lukk lokket. Fyll eplejuice eller øl på en sprayflaske og spray spareribsene godt hver time.

Etter 3 – 4 timer på grillen begynner de å bli gjennomstekte. Ta de av grillen og pensle de godt med BBQ-saus på alle sider. Returner til grillen og la de ligge i 20 – 30 minutter til så sausen får tyknet.
Tips: Du kan tilsette litt flytende honning til BBQ sausen får å få en litt søtere smak.

Serveres ”HOT” fra grillen med coleslaw, poteter og BBQ-saus på siden. Enjoy

 

Til spareribs anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here