Southern-Style BBQ-Ribs

Oppskrift: Sweet peach BBQ ribs på grillen

Er du sulten på skikkelig “southern-style”BBQ? Da må du prøve våre «sticky n’ sweet» spareribs laget med bourbon og ferskenmarmelade.

4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: under 5-6 timer.

Ingredienser

  • 2-3 rack med spareribs
  • Magic Rib Rub
  • Eplejuice
  • 1 ss. smør
  • 1/2 stor gul løk (hakket)
  • 2,5 dl. Ferskenmarmelade
    (velg en med mye fruktkjøtt)
  • 1,5 dl. mais- eller agavesirup
  • 0,75 dl. eple eddik
  • 0,75 dl. bourbon
  • 1 ts. Worcestershire saus
  • 1 ts. ingefær
  • 1 ts. tørr sennep
  • 1 fedd hvitløk (finhakket)

 

Få den deilige røykaromen - med Traeger Apple pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Eple

Souther’n-Style BBQ-Ribs

Fjern membranen på spareribsene og krydre begge sider godt med Magic Rib Rub.

 

Legg ribsene med bensiden ned på grillen, og røyk på (indirekte varme 120 C) i 5-6 timer. Spray godt med eplejuice en gang i timen. Tips: For å se om de er ferdige løfter du spareribsene med en grilltang fra den ene kortenden. Begynner kjøttet å slippe beina, nærmer de seg å være ferdige.

 

Lag saus mens ribsene ligger på grillen:
Smelt smør I en kjele (medium varme), tilsett løken og sauter til den har fått en gylden farge. Rør inn ferskenmarmeladen, sirup, eple eddik, bourbon og Worcestershire saus. Til slutt har du oppi ingefær og hvitløk. Rør godt og kok ned til du får en tykk og god saus. Sett til side.

 

Ta ribsene av grillen, og mens de fortsatt er varme smører du på et tykt lag med aprikos saus.

 

Del opp, og server med ønsket tilbehør.

 

God middag!

Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Paste your AdWords Remarketing code here