Smoked Chili Con Carne

SMOKED CHILI CON CARNE

Du trenger: 1 grill/smoker med lokk.
Vi benyttet en Traeger 6 in 1 pelletsgrill

Ingredienser:
900 g høyrygg av Storfe (strimlet)
1 stor løk (kuttet)
1 rød eller grønn paprika (renset og kuttet)
3 fedd hvitløk finhakket
400 g hermetisert tomat
5 dl ferdiglaget oksekraft
1 biff, kylling eller svin buljongterning (Knorr)
1 dl mørkt øl 2 ss tomatpure
ca. 2 spiseskjeer chilipulver
1 ss spisskummen
1 ts oregano
800 g hermetiserte chilibønner med saus
0,5 – 1 ss kakaobønner 80% eller mørk kokesjokolade.

Forslag til tilbehør: Fersk koriander, raspet ost, løk, sour-cream, tortilla chips og Mexicansk hot sauce.

Legg kuttet løk, paprika på en grillrist og kjøttet på en grillplate og la det røykes på ca. 60 grader i 1 time.

Ha kjøttet over i en jerngryte sammen med 2-3 ss kjøttkraft. Mix inn resten av grønnsakene, buljongen, øl, tomatpure, chilipulver, spisskummen og oregano. Få grillen opp til 150 grader og la Chilien koke på indirekte varme uten lokk i 1,5 til 2 time.

Ha i hermetiske chilibønner og kakaobønner. Smak til med krydder og buljong. Er chilien for tynn ta ut litt veske/tilsett litt mer tomatpure og la den småkoke i 30 minutter til. Serveres varm fra gryten med foreslått tilbehør.

Til grilling av storfe anbefaler vi

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Paste your AdWords Remarketing code here