Saftige Buffalo Ribs

Slik lager du saftige Buffalo Ribs

Våre venner i Traeger har sendt oss oppskriften på skikkelige Buffalo Ribs.
Slik går du frem.

2 racks med baby back pork ribs (ca 2 kg totalt)
1 l kaldt vann
1 stilk med seleri, grovhakket
1 sitron delt i 4
1/2 løk, skrellet og grovhakket
0,6 dl kosher salt eller havsalt
0,5 dl brunt sukker
2 spiseskjeer selleri salt

2 spiseskjeer Worcestershire saus
12 hele pepperkorn
1-1/2 teskjeer løkpulver
1 dl gul sennep
Din favoritt barbecue rub
1/2 boks øl
8 spiseskjeer smør
1 dl med hot sauce

Legg ribsene i en ildfast form med kjøttsiden ned. Husk å fjerne membranen fra beinsiden først dersom dette ikke er gjort.

Lag saltoppløsning «Brine» i en stor bolle: Bland vann, selleri, saften fra sitronen, sitronskall, løk, salt, brunt sukker, sellerisalt, Worcestershire saus, pepperkorn, og løkpulver. Visp til krystallene i saltet og sukkeret har løst seg opp. Tøm blandingen over så den dekker ribsene. Dekk til den ildfaste formen og la det stå og godgjøre seg i kjøleskapet i minimum 6 – 8 timer. Vend 1 – 2 ganger underveis.

La ribsene ligge og renne av og tørk nøye over med papir. Smør begge sider av ribsene med sennepen.

Røyk ribsene på ca. 60 grader direkte på grillen (kjøttside opp) i 2 timer. Krydre deretter begge sidene med din favoritt rub. Lag en form av et stort stykke aluminiumsfolie og legg begge ribsene oppå hverandre (kjøttside opp). Brett opp og lag kanter på folien og hell på øl. Til sist lukker du folien godt om kjøttet.

Få grillen opp i 150 grader celsius. Legge folien med ribsene direkte på grillristen og la dem «barbecue» i 1,5 – 2 timer. Åpne folien forsiktig og sjekk om ribsene er møre og klar (bruk en kniv).

Sausen lager du enkelt. Smelt smør i en panne og tilsett hotsauce mens du pisker forsiktig.

Ta ribsene ut av folien og la de hvile i 3-5 minutter. Skjær opp stykker og server på et fat. Hell over sausen og snu ribsene så alle sidene blir dekket.

Da er det bare å nyte

 

Til spareribs anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


BLI MED PÅ GRILLKURS I AUGUST

August byr på mange spennende og "smakfulle" kurs for deg som er interessert i grilling og BBQ. Det blir både Tex-Mex, Texas style BBQ og et eget proffkurs med selveste Pitmaster Brendan Lamb kjent fra programmet BBQ Crawl. 

> SE KURSKALENDER OG BOOK PLASS HER
*Begrenset med plasser

FRI FRAKT PÅ GRILLER I JULI

Hvilken grill drømmer du om? Kamado, pelletsgrill..
Bestiller du mellom 1 - 31 juli så spanderer vi frakten for deg.

> FINN DRØMMEGRILLEN HER

*Tilbudet gjelder ikke for Workhorse Pits/Horeca griller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here