Pulled pork

Slik lager du pulled pork

På tide å ta livet med ro! Klassikeren pulled pork tar tid å lage. Gjør deg klar til å bli kjent med naboene for duften fra denne vil tiltrekke seg folk i nærheten. Bruk pulled pork på taco, i sandwicher,på pizza og alt annet som trenge litt kjærlighet fra «low n slow» BBQ svinekjøtt.

8 – 12 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Forberedelse: 5 minutter
Grilltid: 8 timer

Ingredienser

  • Bogstek (Boston butt) med bein inntakt 2,5 – 3,5 kg
  • 1. stk Rub for svin
  • Eple-juice på sprayflaske
  • 5 dl BBQ-Saus
  • Hamburgerbrød 10
  • COLESLAW som tilbehør

Anbefalt pellets(Traeger): Alder

Slik lager du pulled pork

Bruk gode mengder RUB og dekk hele steken.

Bruk generøst med rub når du lager pulled pork

På Traeger-grill: Start opp Traeger grillen. Sett grillen på 107 grader og forvarm grillen med lokket igjen i 10 – 15 minutter. Legg steken på grillen med fett-siden opp og røyk den i 3 timer. Spray den med gode mengder eplejuice hver time. Etter 3 timer flytter du steken over i en stor aluminiumspanne.  Øk temperaturen på grillen til 121 grader og stek den i 6 – 8 timer, eller til du måler kjernetemperatur på 87 grader. (Dekk steken med litt aluminiumsfolie dersom du synes yttersiden begynner å bli for mørk)

På kullgrill: Grill på indirekte varme (100 – 125 grader), bruk steketermometer og grill under lokk  til den indre temperaturen er på 87 grader.(Dekk steken med litt aluminiumsfolie dersom du synes yttersiden begynner å bli for mørk)

 


 

Flytt steken til et skjærebrett og la den hvile i 20 minutter.

Spar på kraften i aluminiumspannen. Med henda (bruk grillvotter/grytevotter) riv løs biter med kjøtt-fiber.

Pulled pork fra grillen

Fjern fettrester og beinet. Alle kjøtt-fibrene blandes i sen serveringsform og krydres med litt ekstra RUB. Bland gjerne i litt av kjøttkraften.

Server i Hamburgerbrød med en god BBQ-Sause og Coleslaw ved siden av.

 

NÅR DU SKAL LAGE  PULLED PORK ANBEFALER VI:


Saker fra BBQSHOP.NO

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *