Pulled pork

Slik lager du pulled pork

På tide å ta livet med ro! Klassikeren pulled pork tar tid å lage. Gjør deg klar til å bli kjent med naboene for duften fra denne vil tiltrekke seg folk i nærheten. Bruk pulled pork på taco, i sandwicher,på pizza og alt annet som trenge litt kjærlighet fra «low n slow» BBQ svinekjøtt.

8 – 12 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Forberedelse: 5 minutter
Grilltid: 8 timer

Ingredienser

Anbefalt pellets(Traeger): Alder

Slik lager du pulled pork

Bruk gode mengder RUB og dekk hele steken.

Bruk generøst med rub når du lager pulled pork

På Traeger-grill: Start opp Traeger grillen. Sett grillen på 110 grader og forvarm grillen med lokket igjen i 10 – 15 minutter. Legg steken på grillen med fett-siden opp og røyk den i 3 timer. Spray den med gode mengder eplejuice hver time. Etter 3 timer flytter du steken over i en stor aluminiumspanne.  Øk temperaturen på grillen til 120 grader og grill den i 6 – 8 timer, eller til du måler kjernetemperatur på 95-98 grader. (Dekk steken med litt aluminiumsfolie dersom du synes yttersiden begynner å bli for mørk)

På kullgrill: Grill på indirekte varme (ca. 100 grader) Legg steken på grillen med fett-siden opp og røyk den i 3 timer. Spray den med gode mengder eplejuice hver time. Etter 3 timer flytter du steken over i en stor aluminiumspanne.  Øk temperaturen på grillen til 120 grader og grill den i 6 – 8 timer, eller til du måler kjernetemperatur på 95-98 grader. (Dekk steken med litt aluminiumsfolie dersom du synes yttersiden begynner å bli for mørk)

 


 

Flytt steken til et skjærebrett og la den hvile i 20 minutter.

Spar på kraften i aluminiumspannen. Med henda (bruk grillvotter/grytevotter) riv løs biter med kjøtt-fiber.

Pulled pork fra grillen

Fjern fettrester og beinet. Alle kjøtt-fibrene blandes i sen serveringsform og krydres med litt ekstra RUB. Bland gjerne i litt av kjøttkraften.

Server i Hamburgerbrød med en god BBQ-Sause og Coleslaw ved siden av.

 

Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here