«Pot Roasted» Brisket med grønnsaker

Slik lager du Pot Roasted Brisket på grillen

Lag en nydelig braisert brisket som gjestene vil forsyne seg av både 2 og 3 ganger. Her slipper du også å tenke på tilbehør da grønnsakene allerede er i formen sammen med brisketen.


8 – 12 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Over middels

Forberedelse: 20 minutter
Grilltid: 4 timer

Anbefalt pellets(Traeger): Cherry


Ingredienser

  • 1 stk. brisket (center cut) ca. 2 kg
  • BBQ-rub for storfe
  • 1 Gul løk skjært i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk hakket
  • 5 gulerøtter skjært i biter
  • 1 stangselleri kuttet
  • 1 dl tørr rødvin
  • 1 SS tomatpure
  • 1 SS Worcestershire saus
  • 1 ts timian
  • 1 boks hakkede tomater (ca 400g)
  • 5 dl kjøttkraft (kylling eller storfe)
  • Fersk persille hakket

Slik lager du Pot roasted Brisket: 

Trim ned fettet på kjøttet til ca. 0,5 cm (hvis slakteren ikke alt har gjort det). Krydre kjøttet godt med BBQ-rub. Fordel løk hvitløk, gullerøtter og selleri jevnt i en stor aluminiumsform. Visp sammen tomatpure, Worcestershire saus, timian og rødvin og hell over grønnsakene. Tilsett så hakkede tomater og kjøttkraften.

På kullgrill: Fyr opp grillen og få temperaturen i grillområdet opp til 180 – 200 grader. Det anbefales å benytte deflektorplater. Bruk gjerne litt ved av eik eller pecan for røykaroma.

På Traeger grill: Fyr opp grillen og sett Pro Controlleren til 176 grader når den har tent. La grillen forvarmes i 10 – 15 minutter med lokket igjen.

Legg Brisketen med fettsiden opp på toppen av grønnsakene og dekk til over med aluminiumsfolie. Plasser formen på grillristen og barbecue i ca. 2 timer. Ta av folien og snu brisketen. Dekk med ny folie og barbecue ytterligere 1.5 – 2 timer. (Sjekk med gaffel mot slutten av steketiden om kjøttet er mørt nok).

La brisketen hvile i 30 minutter før du flytter den til en skjærefjøl.

Del den opp i tynne, fine skiver. Kraften fra grønnsakene kan brukes til saus. Fjern bare synelige fettrester fra kraften og hell over i et sausenebb.

Server med grønnsaker, saus og topp med litt fersk persille.

God middag.

 

Til brisket anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


BLI MED PÅ GRILLKURS I AUGUST

August byr på mange spennende og "smakfulle" kurs for deg som er interessert i grilling og BBQ. Det blir både Tex-Mex, Texas style BBQ og et eget proffkurs med selveste Pitmaster Brendan Lamb kjent fra programmet BBQ Crawl. 

> SE KURSKALENDER OG BOOK PLASS HER
*Begrenset med plasser

FRI FRAKT PÅ GRILLER I JULI

Hvilken grill drømmer du om? Kamado, pelletsgrill..
Bestiller du mellom 1 - 31 juli så spanderer vi frakten for deg.

> FINN DRØMMEGRILLEN HER

*Tilbudet gjelder ikke for Workhorse Pits/Horeca griller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here