Pizza på grillen

Pizza på grillen er lekende lett. Alt du trenger en grill med lokk og en pizzastein. Nå som snøen smelter og sola titter frem er det perfekte forhold for å stå ute og lage mat. Børst snøen av grillen og finn frem dine favoritt «toppings», for her kommer vår «pizza på grillen spesial!»

Slik lager du pizza på en pelletsgrill fra Traeger
Hvis du har en Traeger grill anbefaler vi eik eller hickory pellets som brensel. Det gir en nydelig røykaroma på pizzaen.

FREMGANGSMÅTE

PELLETSGRILL
MED PIZZASTEIN: Legg pizzastein* på risten, sett temperaturen til 250 C og trykk «ignite» (Traeger D2 bruker ca. 15 min på å nå 250 C). Når grillen er varm legger du på pizzaen og lukker lokket. Pizza med tynn bunn tar ca. 12 min. på Traegern. *Pizzasteinen bør varmes opp i minst 30 min. før du legger på første pizza. UTEN PIZZASTEIN: Få grillen opp i 250 C. Ha pizzaen på et bakepapir, og legg den på risten. La den steke under lokk 4-5 minutter, så kan du fjerne bakepapiret og steke pizzaen ferdig rett på risten. Følg med så bunnen ikke brenner seg.

Anbefalt pellets til pizza: Hickory eller Eik. 

KULLGRILL
Legg pizzasteinen på grillen mens den er kald, da varmes steinen opp gradvis og du unngår at den sprekker. Legg kullet i en sirkel rundt steinen (ikke rett under). Pizzaen stekes da på indirekte varme, og du unngår at bunnen av pizzaen blir svidd før pizzaen er ferdig. Når grillen holder 300 C og pizzasteinen er god og varm er den klar. Legg på pizzaen, lukk igjen lokket, la ventilene være åpne og stek til skorpen og osten er gyllen. Dette tar 7-10 minutter.

KAMADO JOE
På en Kamado Joe kan du steke pizza som i en italiensk pizza ovn, med temperaturer godt over 400 C.

-> Se hvordan i denne videoen fra Kamado Joe

Tips og oppskrifter til saus og topping kan du lese litt lengre ned i artikkelen.

Utstyr til pizzagrillingen

Klassisk eller hvit saus?

De fleste av oss kjenner til klassikeren med tomatsaus og ost, men har du prøvd pizza blanco? Dette er pizza med hvit pizzasaus, gjerne med kylling eller viltkjøtt og toppet med mozzarella. Du finner oppskrift på begge varianter her, så kan du prøve hvilken du liker best.

KLASSIKER´N

Pizza på grillen

TOMATSAUS:
1 boks hakkede tomater
1 ss. tomatpure
2-3 ss. olivenolje
2 fedd hvitløk (hakket)
Salt og pepper
Litt chilli og
eventuelt basilikum

Klassiker´n passer til de fleste typer kjøtt, og er også god til vegetarpizza. Velg din egen favoritt topping og ost.

PIZZA BLANCO

Pizza blanco på grillen

HVIT PIZZASAUS:
1 boks créme fraîche
1 ts. sitron
1 ss. olivenolje
1 ts. hvitløkskrydder
oregano
salt

Pizza blanco passer godt med spekeskinke, kylling og reinkjøtt. Prøv deg frem med forskjellig topping. Mozzarella, rødløk, og fersk ruccola kan vi personlig anbefale.

DESSERT PIZZA

Pizza som dessert? Denne lager du enkelt på grillenPizza kan også bli en nydelig dessert. Her er det lov å være kreativ. Kjevle ut en tynn pizzabunn. Bland sammen Crème Fraîche, et fedd hvitløk og litt olivenolje. Smør denne sausen utover pizzaen og legg på tynne skiver av pære. Topp med mozzarella og andre oster du liker. Grill pizzaen til den er gylden og gjennomstekt. Ha på flytende honning og valnøtter og «njut».

GODT TIL PIZZA

PiZZABUNN

Pizzadeig oppskrift - grille pizza

Trenger du oppskrift på pizzadeig? Bruk gjerne vår.

5 dl. hvetemel
3 dl. vann (lunket)
1 dl. olivenolje
½ pk. gjær ( 25 g)
1 ts. salt

Bland alle ingrediensene og la det heve i 30+ minutter før du kjevler ut deigen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *