American – Pecan pie

Oppskrift: Slik lager du ekte pecan pie/pekan pai (american style)

«There´s always room for dessert» Hvertfall denne nydelige Pecan pai en fra Angela Taliaferro

 

ca. 8 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium+

Tid: ca. 1,5 timer.

Ingredienser

  • Paideig:
  • 200 g. hvetemel
  • 1 klype salt
  • 120 g. smør
    (iskaldt i terninger)
  • 5 ss. iskaldt vann
  • Fyll:
  • 4 egg (M)
  • 70 g. smeltet smør
  • 340 g. lys sirup
  • 1 ts. vaniljeekstrakt
  • 200 g. brunt sukker
  • 1 ss. rom
    (eller 1/4 ts. romekstrakt)
  • 1/4 ts. salt
  • 0,5 l. ristede og grovhakkede pekannøtter
  • 1 ss. sitronsaft

Få den deilige røykaromen - med Traeger Pecan pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Pecan pellets

Slik lager du Pecan pie på grillen

Få grillen opp til ca. 200 grader (indirekte varme). Bruk en paiform på 23 cm.

 

Kjør hvetemel og salt i en kjøkkenhakkemaskin, tilsett smøret i små klumper. Deigen skal likne våt sand. Tilsett vann, kjør 2-3 runder til og stopp akkurat når deigen fester seg. Ta den ut, pass på at smøret er integrert. Del deigen i to. Kjevle ut til ca. 3 mm. tykkelse. Lag prikker med en gaffel, legg over paiformen og klipp av ekstra deig på sidene. Pass på at du har nok til å lage kant med fingrene. Legg aluminiumsfolie eller bakepapir over, dekk med tørre bønner/erter eller keramiske bakekuler om du har. Mønsteret som du velger å ha rundt kanten er ikke så viktig. Det finnes uendelige varianter.

 

Legg pai formen på grillen og stek under lokk i 30-45 minutter. Du må løfte på papir eller folie for å se bunnen. Den skal ikke se våt ut. Når den ser tørr ut, men ikke brun, er den ferdig. Det går raskere i en aluminiums form og saktere i en glass form.

 

Få ned temperaturen på grillen til 180 grader (indirekte varme).

 

LAG PECAN PIE FYLL
Pisk smør, sirup, vanilje, sukker, rom og salt sammen med eggene. Rør inn pekannøttene. Hell fyllet i en ferdigstekt pai bunn og sett på grillen. La paien steke i 30-45 minutter. Om paien begynner å bli litt for brun på toppen, senk temperaturen mot slutten. Den skal være litt bløt i midten.

 

Pecan pai er fantastisk med is på toppen eller pisket kremfløte med litt rom.


Oppskriften er hentet fra boken Helt Texas, BBQ på Norsk
av Angela Taliaferro og Dag Ødegaard

-> Kjøp den her: kun 249,-

KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL GRILLE:


Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *