Halloween spesial

«Trick or treat!» Trenger du litt ideer til fingermat på Halloween? «BBQSHOP.NO got you covered». Disse «skumle» rettene er lette å lage, barnevennlige og et morsomt tilskudd til Halloween festen. 

Lag en skikkelig monster hamburger til halloween

«MONSTER BURGER»

  • 400 g. kjøttdeig (min. 14% fett)
    (gir 3 stk. 130 g. burgere)
  • Hamburgerbrød
  • Salat, agurk og minitomater
  • Cheddar i skiver
  • Tannpirkere
  • Ketchup eller rød burgersaus

SE VIDEO

av oppskriften

Bruk en kjøttdeig (400g) med høyt fettinnhold (18 – 22% fett anbefales). Kna deigen lett og del den opp i 3 like store deler. Form disse til store «kjøttboller» og press de flate. (En burgerpresse kan også anvendes). Krydre begge sider med Backyard Aviator Rub (eller annen rub for storfe). Legg på et fat og sett kaldt i kjøleskapet frem til grilling.

Grill under lokk på indirekte varme 180 grader C i 10-15 minutter, eller til burgeren har en kjernetemperatur på 68 grader C. Husk på vende underveis. (På griller med mulighet for 2-soner kan du «svi» burgeren raskt på høy temperatur før du flytter den over på indirekte soner og griller ferdig). Ta 3 skiver cheddar og skjær ut store tagger på ene siden (dette skal bli tenner). Ta 6 minitomater og fest disse på hver sin tannpirker (dette skal bli øyne). Skjær en lang og tynn skive med agurk (skal se ut som en tunge).

Sett sammen burgeren. Start med brød og salat. Legg så på burgeren etterfulgt av et par skiver tomat. Deretter legges «agurktungen» på. Sørg for at «tungen» stikker et godt stykke utenfor burgerbrødet (slik som på bildet). Legg på en osteskive med «tenner», pynt med ketchup/burgersaus og legg et burgerbrød på toppen. Ta tannpirkerne med «tomat øynene» og stikk disse inn på toppen (slik som på bildet). Server med pommes frites.

Skumle gresskar-lykter av fylt paprika til halloween

«GRESSKAR LYKTER»
laget av fylte paprika

  • 3-4 store paprika (gule/orange)
  • 1 paprika til fyll
  • 400g. kjøttdeig
  • 1-2 store champignon
  • 1 gul løk – Olivenolje
  • 1 boks tomatsaus
  • Raspet ost
  • Backyard Aviator Rub

SE VIDEO

av oppskriften

Hakk løken og kutt opp paprika og champignon i små biter. Finn frem de gule/orange paprikaene. Kutt av toppen (spar på denne) og fjern kjernen og alle frøene. Nå er paprikaene klare til å stuffes, men først må vi lage ansikter. Bruk en skarp liten kniv og skjær ut munn øyne og nese. Pass på at åpningene ikke blir for store slik at fyllet faller igjennom. Sett disse til side.

Stek løken i litt olje til den har blitt gylden. Tilsett paprikabitene og champignon. La det surre noen minutter og sett til side. Ha kjøttdeigen i en panne, krydre det med Backyard Aviator Rub og brun det godt. Mot slutten av steketiden tilsetter du løkblandingen og tomatsaus og lar det surre noen minutter. La det avkjøle seg litt før du begynner å «stuffe». Bruk en skje og fyll paprikaene med kjøttblandingen. La det være igjen en centimeter som du fyller opp med revet ost. Sett på topplokket og ta med «paprika lyktene» ut til grillen.

Grill under lokk på 180 grader C (indirekte varme) i 15-20 minutter, til osten er smeltet og innmaten er varm.* Server mens det er varmt.

* PS. De fleste foretrekker at paprikaen grilles til den er gjennomstekt og myk, men i denne oppskriften grilles den noe kortere for at lyktene skal holde på fasongen. Ønsker du de mykere kan du grille paprikaene litt på forhånd før du «stuffer».

Slik lager du halloween hotdogs (pølse fingre) - se oppskrift

«HALLOWEEN HOTDOGS»
(«blodige» pølsefingre)

  • Grillpølser
  • Pølsebrød
  • Ketchup
  • Annen «relish» du måtte like

SE VIDEO

av oppskriften

Vanlige grillpølser gir best resultat. Varm opp grillen til 160 grader C (indirekte). Legg pølsene på en skjærefjøl og finn frem en skarp liten kniv. Kapp først av tuppen på den en enden av pølsen, i den andre enden skjærer du ut neglen (se video). Til sist lager du strekene på knokene.

Legg pølsene i en aluminiums form (du kan grille rett på risten, men da får du grillmerker på fingrene). Grill pølsene under lokk i 15 – 20 minutter. Dander i form eller pølsebrød. Bruk ketchup for «horror» effekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here