Vilt (Hjort) på grillen

Oppskrift: Slik tilbereder du hjort/vilt på grillen

Hva med litt fersk vilt på grillen? Vi tenker indrefilet av hjort, marinert i rødvin, hvitløk og krydder. Grillet til perfeksjon over indirekte varme.

 

ca. 4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium

Tid: 30 min.

Ingredienser

  • ca. 1 kg indrefilet av hjort/vilt
  • 0,6 dl. tørr rødvin
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • 2 ss. soyasaus
  • 1,5 ss rødvinseddik
  • 1 ss rosmarin
  • 1 ts. sort pepper
  • 1,2 dl olivenolje
  • Pepper og salt etter smak

Traeger pellets av eple

Anbefalt pellets(Traeger): Apple pellets

Slik griller du vilt

Lag marinade: Bland rødvin, hvitløk og soyasaus i en bolle og miks godt. Rør så in rosmarin og pepper. Bland så gradvis inn olivenoljen mens du pisker godt til alt er blandet.

 

Fjern membranen fra kjøttet (dersom det ikke er gjort) og ha kjøttet i «zip-lock» pose. Hell over marinaden, forsegl posen og legg den i kjøleskapet i minimum 8 timer.

 

Fyr opp grillen og få den opp i en temperatur på rundt 250 grader (indirekte varme). Ta kjøttet ut av posen og klapp med et papir for å få bort noe av marinaden. Krydre godt med fersk sort pepper og slat. Legg kjøttet diagonalt på risten og grill under lokk i 15-20 minutter til du har en kjernetemperatur på rundt 60 grader (medium). Vend kjøttet av og til.

 

La kjøttet hvile 5 minutter før servering.

KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL GRILLE:


Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *