Oppskrift: Tomahawks på grillen

Slik tilbereder du tomahawk steaks på grillen. Se oppskriften her

Det blir ikke bedre enn en et par massive tomahawks «fresende» på en Traeger-grill. Røyk de i opptil en time til kjernetemperaturen er 48 grader. Så kjører du opp varmen, og «svir» begge sider godt og «voilà»! Server skikkelig kjøttfulle tomahawks med nydelig «woodfired flavor». Blir ikke bedre.

 

ca. 4-6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 1+ time

Ingredienser

  •  2 store tomahawks
  • 2 ss. koshersalt/havsalt
  • 2 ss. sort pepper
  • 1 ss. paprikapulver
  • 1/2 ss. hvitløkspulver
  • 1/2 ss. løkpulver
  • 1/2 ss. brunt sukker
  • 1 ts. sennepsfrø
  • 1/4 ss. kajennepepper

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Slik griller du tomahawks

I en liten bolle lager du rub ved å bland salt, pepper og de andre krydderne. Rub alle sider av kjøttet godt og la det hvile litt mens du fyrer opp grillen.

 

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 105 grader på indirekte varme (Bruk supersmoke hvis du har Traeger*, alternativt benytt et røykerør). Legg tomahawksene rett på risten og røyk de under lokk til du får en kjerne temperatur på 48 grader. Tar opp til 1 time.

 

Ta tomahawksene av grillen og la de hvile, mens du kjører temperaturen på grillen opp til 230-250 grader.

 

REVERSED SEARING: Når grillen er god og varm griller du tomahawksene raskt på hver side, slik at de får en god stekeskorpe. (På pelletsgrill kan du beregne litt mer tid: ca. 7-10 min pr. side) Følg med kjernetemperaturen og ta de av når du måler 56-58 grader (medium).

 

La kjøttet hvile minst 5 minutter før servering.

Til grilling av storfe anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here