Ta en pause på turen og finn frem pakken med hjemmelaget beef jerky. Vi viser deg hvordan du lager denne nydelige snacksen på grillen hjemme «teriyaki style». Perfekt snack til fjellturen og høstjakta.
ca. 6 – 8 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium
Tid: 4+ timer
Ingredienser
- 1 kg storfekjøtt
- ca. 1 dl soyasaus
- 0,5 dl. Mirin eller annen søt vin til matlaging
- 2 ss. sukker
- 3 skiver fersk ingefær (ca. 0,5 cm tykk)
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 1/2 ts. løkpulver
- 1/2 ts. sort pepper
Anbefalt pellets(Traeger): Texas Beef Blend
Slik lager du ditt eget Beef Jerky
I en bolle, bland soyasaus mirin, sukker, ingefær, hvitløk, løkpulver og pepper. Bruk en skarp kniv og del kjøttet i 5-6 mm. tykke skiver (skjær med fibrene). Dette er enda lettere hvis kjøttet fortsatt er litt frosset. Skjær vekk fett/vev du ser. Legg strimlene i en pose og hell marinaden over. «Kna» posen godt så alle sider av kjøttet dekkes av marinade. Forsegl posen og la den ligge noen timer i kjøleskapet (gjerne natten over).
Fyr opp grillen og få temperaturen til ca. 85°C (indirekte varme). Ta kjøttstrimlene ut av posen og dander de rett på grillristen. Røyk de i 4 – 5 Kjøttet er klart når det er tørt, men fortsatt kan bøyes uten at det brekker. (Har du kullgrill bruk gjerne litt røykeflis eller en A-Maze-N smoketube for røykaroma).
Ta kjøttet av grillen og legg de i en forseglbar plastpose og la de hvile i romtemperatur i minst en time. Klem resterende luft ut av posen og oppbevar din spiseklare beef jerkey i kjøleskapet til neste tur/snacks pause.
Til grilling av storfe anbefaler vi
Saker fra BBQSHOP.NO
NYHET! THERMOPRO
Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her
NYHET! "KOSHER STYLE" SALT
Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her
Dette er rått! Må prøves
Hvor lenge tror dere disse holder seg hvis vakuumpakket?
Vakumpakket og i kjøleskap: Noen måneder tenker jeg. Enda lengre om du fryser de.