Sweet & sour brisket

Oppskrift: Slik lager du brisket med sweet and sour saus på grillen.

Sett av en dag og prøv deg på denne søte varianten av BBQ klassikeren. Lekker brisket møter «woodfired smoke» og nydelig sweet & sour saus. Vær forberedt på uanmeldt besøk fra naboer når du setter denne på bordet.

 

ca. 8 – 12 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium+

Tid: 7+ timer

Ingredienser

  • 3,5 kg brisket (ferdig trimmet)
  • Traeger Prime Rib Rub
  • Havsalt/Kosher salt
  • 2 ss. smør
  • 1/2 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts. oregano
  • 1 ts. timian
  • 1 ts. paprikakrydder
  • 1 klype cayenne pepper
  • Salt og pepper
  • 3-4 dl. kjøttkraft
  • 2,5 dl. ketchup
  • 50 g. brunt sukker

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Slik lager du braisert sweet & sour brisket

Fyr opp grillen og sikt deg inn på ca. 250 ℃ (indirekte varme). Krydre brisketen godt på alle sider med Traeger Prime Rib Rub og havsalt/kosher salt.

 

Legg briskete direkte på grillristen med fettsiden ned, og la den grille under lokk i 30-45 minutter til fettet er karamellisert og lett brunet.

 

Mens brisketen ligger på grillen smelter du smør i en sautepanne, på medium varme. Tilsett gul løk (kuttet) og la det surre i 5-6 minutter. Tilsett hakket hvitløk (2 fedd) og la det surre 1 minutt til, så tilsetter du oregano, timian, paprika, cayenne pepper, salt og pepper og blander godt. Hell over kjøttkraften og tilfør ketchup og brunt sukker. Kok opp.

 

Ha brisketen i en form (som tåler grill) og hell over blandingen. lag et lokk av folie og pakk godt rundt formen.

 

Få ned temperaturen på grillen til rundt 105 – 110 ℃ (indirekte varme) og sett inn formen. La briskete braisere under lokk i 5-6 timer til kjøttet er mørt.

 

Ta brisketen av grillen og løft på folien for å slippe ut damp. La brisketen hvile litt/avkjøle seg i romtemperatur.

 

Juster temperaturen på grillen opp til 180 ℃. Sett inn formen med brisketen og gi den 40-45 minutter under lokk til sausen har karamellisert seg og alt er varmt.

 

Ta brisketen ut av formen og del opp i skiver. Hell over sausen og server med ønsket tilbehør.

Til brisket anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here