Svinekjøtt og «pottit» teamer up til ukens grillmiddag. Røykte, saftige sparibs akkompagnert med en klassisk hjemmelaget potetsalat.
4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: 4+ timer.
Ingredienser
- St. Louis style Spareribs
(ca. 500g/person) - Traeger Pork & Poultry rub
- Eplejuice
- Traeger Que BBQ Saus
- 500g nypoteter 2 ss. olivenolje
- 1 ts. salt
- 1/2ts. pepper
- 4 hardkokte egg
- 1,5 dl rømme
- 1 ss. fersk dill (hakket)
- 1 ss. persille (hakket)
- 2-3 vårløk (kuttet)
- 3 ss. hvitvins eddik
Anbefalt pellets(Traeger): Apple.
SLIK GÅR DU FREM
Fjern membranen på ribsen dersom dette ikke allerede er gjort hos slakter. Dekk alle sider av sparibsen med Traeger Pork & Poultry Rub
Fyr opp grillen, og få temperaturen opp til 120°C. Legg spareribsene på risten med kjøttsiden opp eller sett de på høykant hvis du har Traeger rib rack. Grill under lokk på indirekte varme i 3-4 timer. Ha eplejuice på en sprayflaske og gi ribsene en god dusj hver time.
Etter 3-4 timer tar du av ribsene og finner du frem Traeger Que BBQ Saus. Pensle alle sider av kjøttet med et tykt lag, og returner til grillen. La de få 30+ minutter så sausen får satt seg.
** Spareribsen er ferdig når kjøttet har trukket seg litt vekk fra beinet, og du kan vri en del på det.
Potetsalaten:
Legg potetene på et brett/folie og ha over olivenolje. Krydre godt med salt og pepper og la de godgjøre seg på grillen til de er klare. (Tar ca. 30 min.) Skjær potetene i biter og ha i en bolle sammen med egg, eddik, rømme, dill, persille og vårløk. Bland godt.
Del opp ribsene og server sammen potetsalaten, bønnestuing og litt mac n´cheese
God middag
Til spareribs anbefaler vi