Saftige spareribs med hjemmelaget potetsalat

slik lager du spareribs med poetsalat på grillen

Svinekjøtt og «pottit» teamer up til ukens grillmiddag. Røykte, saftige sparibs akkompagnert med en klassisk hjemmelaget potetsalat.

4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 4+ timer.

Ingredienser

  • St. Louis style Spareribs
    (ca. 500g/person)
  • Traeger Pork & Poultry rub
  • Eplejuice
  • Traeger Que BBQ Saus
  • 500g nypoteter
2 ss. olivenolje
  • 1 ts. salt
  • 1/2ts. pepper
  • 4 hardkokte egg
  • 1,5 dl rømme
  • 1 ss. fersk dill (hakket)
  • 1 ss. persille (hakket)
  • 2-3 vårløk (kuttet)
  • 3 ss. hvitvins eddik

Traeger pellets av eple

Anbefalt pellets(Traeger): Apple.

SLIK GÅR DU FREM

Fjern membranen på ribsen dersom dette ikke allerede er gjort hos slakter. Dekk alle sider av sparibsen med Traeger Pork & Poultry Rub

 

Fyr opp grillen, og få temperaturen opp til 120°C. Legg spareribsene på risten med kjøttsiden opp eller sett de på høykant hvis du har Traeger rib rack. Grill under lokk på indirekte varme i 3-4 timer. Ha eplejuice på en sprayflaske og gi ribsene en god dusj hver time.

 

Etter 3-4 timer tar du av ribsene og finner du frem Traeger Que BBQ Saus. Pensle alle sider av kjøttet med et tykt lag, og returner til grillen. La de få 30+ minutter så sausen får satt seg.
** Spareribsen er ferdig når kjøttet har trukket seg litt vekk fra beinet, og du kan vri en del på det.

 

Potetsalaten:
Legg potetene på et brett/folie og ha over olivenolje. Krydre godt med salt og pepper og la de godgjøre seg på grillen til de er klare. (Tar ca. 30 min.) Skjær potetene i biter og ha i en bolle sammen med egg, eddik, rømme, dill, persille og vårløk. Bland godt.

 

Del opp ribsene og server sammen potetsalaten, bønnestuing og litt mac n´cheese

 

God middag

Til spareribs anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here