Saftige spareribs med hjemmelaget potetsalat

slik lager du spareribs med poetsalat på grillen

Svinekjøtt og «pottit» teamer up til ukens grillmiddag. Røykte, saftige sparibs akkompagnert med en klassisk hjemmelaget potetsalat.

4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 4+ timer.

Ingredienser

  • St. Louis style Spareribs
    (ca. 500g/person)
  • Traeger Pork & Poultry rub
  • Eplejuice
  • Traeger Que BBQ Saus
  • 500g nypoteter
2 ss. olivenolje
  • 1 ts. salt
  • 1/2ts. pepper
  • 4 hardkokte egg
  • 1,5 dl rømme
  • 1 ss. fersk dill (hakket)
  • 1 ss. persille (hakket)
  • 2-3 vårløk (kuttet)
  • 3 ss. hvitvins eddik

Traeger pellets av eple

Anbefalt pellets(Traeger): Apple.

SLIK GÅR DU FREM

Fjern membranen på ribsen dersom dette ikke allerede er gjort hos slakter. Dekk alle sider av sparibsen med Traeger Pork & Poultry Rub

 

Fyr opp grillen, og få temperaturen opp til 120°C. Legg spareribsene på risten med kjøttsiden opp eller sett de på høykant hvis du har Traeger rib rack. Grill under lokk på indirekte varme i 3-4 timer. Ha eplejuice på en sprayflaske og gi ribsene en god dusj hver time.

 

Etter 3-4 timer tar du av ribsene og finner du frem Traeger Que BBQ Saus. Pensle alle sider av kjøttet med et tykt lag, og returner til grillen. La de få 30+ minutter så sausen får satt seg.
** Spareribsen er ferdig når kjøttet har trukket seg litt vekk fra beinet, og du kan vri en del på det.

 

Potetsalaten:
Legg potetene på et brett/folie og ha over olivenolje. Krydre godt med salt og pepper og la de godgjøre seg på grillen til de er klare. (Tar ca. 30 min.) Skjær potetene i biter og ha i en bolle sammen med egg, eddik, rømme, dill, persille og vårløk. Bland godt.

 

Del opp ribsene og server sammen potetsalaten, bønnestuing og litt mac n´cheese

 

God middag

Til spareribs anbefaler vi

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Paste your AdWords Remarketing code here