Spareribs spesial

Spareribs spesial

Søndag er det 4. juli og USAs nasjonaldag (Independence Day). Da samles venner og familier til fest, fyrverkeri og ikke minst «American barbecue!» 4. juli er også «The National Barbecued Spareribs Day» , og dermed en utmerket anledning for å kjøre en«4th of July» spareribs spesial her på BBQSHOP.NO

Her får du tipsene du trenger for å lykkes med denne barbecue klassikeren! 

KJØTTSKOLEN

De små ribsene som butikken ofte kaller spareribs, er egentlig baby back ribs. Disse inneholder mindre kjøtt og tas ut på øvre del av ribbeina på grisen. Skikkelige spareribs veier gjerne godt over 1 kg pr. «rack» er tykkere og inneholder mye mer kjøtt. Det er disse du vil ha når du skal lage ekte «American BBQ» spareribs. > Kjøp de gjerne hos oss.

BBQ SPARERIBS - TIPS TIL OPPSETT AV GRILLEN

Slik røyker du på en Traeger grill

 

Røyking/BBQ på Traeger pelletsgrill

Start opp Traeger´n , sett temperaturen og trykk «ignite». Vent 10-15 minutter til grillen er klar før du legger på kjøttet. Bruk gjerne en av oppskriftene du finner i Traeger appen. 

Slik røyker du på en kamado grill

 

Røyking/BBQ på Kamado Grill

Ha kull i fireboxen og tenn på i midten. Legg på noen chunks med røykved og sett inn begge deflektorplatene (eller SloRoller), slik at du kun har indirekte varme. Når du nærmer deg  100-120 grader, lukker du topp og bunnventilen nesten helt igjen og lar temperaturen stabilisere seg. Finjuster med toppventilen.

 

Røyking/BBQ på vanlig kullgrill

Sett opp grillen for 2-sone grilling (kull på en side, kjøtt på motsatt side). Fordel gjerne 40/60 så du har mer indirekte plass å grille på . Tenn opp litt av kullet øverst, og legg på små chunks av røykved. Plasser ut 2 aluminiums bakker med vann for tilføre fuktighet, disse vil også bidra til å holde stabil temperatur i grillen. Ha toppventilen ca. halvveis åpen mens du griller, og bruk bunnventilen til å justere temperaturen. (Metoden er hentet fra amazingribs.com)

Spareribs på gassgrill

 

Røyking/BBQ på gassgrill

Selv om gassgrillen ikke er optimal for langtidsgrilling og røyking, er det fullt mulig å lage både spareribs og brisket på den, så fremst den har lokk og flere brennere. En fin guide til hvordan du går frem, finner du her:
> How to smoke on a gas grill
..
For å få røyk på gassgrill kan vi anbefale:
> Røykerør fra A-Maze-N (kjøp her)

 

Oppskrift: Slik lager du spareribs på grillen

Slik griller du spareribs
«The easy way»

Fjern membranen fra beinsiden av ribsene, hvis det ikke allerede er gjort hos slakter. (Se hvordan i denne videoen)
Dekk alle sider av spareribsene med rikelige mengder BBQ-rub.

Grill under lokk på indirekte varme (120 °C) Legg spareribsene på grillristen med bensiden ned og lukk lokket.
Fyll eplejuice eller øl på en sprayflaske og spray spareribsene godt hver time.

Etter 5 – 6 timer på grillen begynner de å bli gjennomstekte.
Ønsker du “sticky” spareribs kan du pensle med BBQ-saus når det er 20 – 30 minutter igjen av grilltiden.

..

TIPS!
Tannpirker testen: En enkel måte å sjekke om ribsene er ferdige er å ta en tannpirker og stikke mellom beina.
Hvis den glir lett inn i kjøttet uten særlig motstand,  så er de klare til å spises. «dig in!»

Til spareribs anbefaler vi

TRAEGER PELLETSGRILL

Noe av det viktigste for å lykkes med spareribs er at du har full kontroll på temperaturen på grillen din. På en Traeger er dette enkelt. Her setter du temperaturen like enkelt som på komfyren. Traeger kommer også med innebygget måleprobe som settes rett i kjøttet og varsler deg via Traeger appen når maten er ferdig.

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here