SMOKED CHILI RIB-EYE STEAK (Entrecôte)

Slik lager du smoked chili rib eye steak (entrecote)

Tilfør hjemmelaget chili-paste, røyken fra mesquite og ta denne grill-klassikeren til nye høyder. 

 

4 – 6 personer

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 1+ time

Ingredienser

  • 4 stk. entrecôte

    (tykke biffer på ca. 300g/stk.)

  • 2-3 fedd hvitløk (presset)
  • 1 ts. salt
  • 2 ss. chilipulver
  • 2 ss. Worcestershire saus
  • 2 ss. olivenolje
  • 1 ts. brunt sukker
  • 1 ts. spisskummen

Få den deilige røykaromen - med Traeger Mesquitepellets

Anbefalt pellets(Traeger): Mesquite

SLIK LAGER DU SMOKED CHILI RIB-EYE STEAK

Finn frem en liten bolle. Ha i hvitløk og salt. Bland inn chilipulver, sukker, Worcestershire saus, olivenolje og spisskummen. Rub alle sider av entrecôtene med blandingen. Ha kjøttet i en plastpose/»zip-lock bag» og hell over resten av blandingen. Forsegl posen og legg den i kjøleskapet i 4 timer. (Kjøttet kan fint ligge natten over, dersom du ønsker å gjøre de klare dagen i forveien).

 

Tid for å grille:
På kullgrill: Sett opp grillen for røyking på indirekte varme (grilltemperatur 110 C). Legg entrecôtene rett på risten og grill under lokk til du måler en kjernetemperatur på 48 C. (estimert tid: ca. 30 minutter). Flytt over på direkte varme og grill kjøttet raskt på begge sider til du har ønsket kjernetemperatur.

På pelletsgrill: Start opp grillen og sett temperaturen til 110 C. La grillen varme seg opp. Legg entrecôtene rett på risten og røyk under lokk til du måler en kjernetemperatur på 48 C. (estimert tid: ca. 30 minutter). Ta av kjøttet og pakk det inn i aluminiumsfolie. Tid for «Searing»: Øk temperaturen på grillen til 250+ C og legg kjøttet tilbake på grillen. Grill under lokk i 4-6 minutter til entrecôtene har ønsket kjernetemperatur. Husk å vende underveis. TIPS: Varm opp en støpejernsplate på grillen og bruk denne når du gjør «searingen» (de siste 4-6 minuttene). Gir en ekstra god stekeskorpe på biffene.

Kjernetemperatur entrecôte:
Rare: 55 °C
Medium: 60 °C
Medium pluss: 65 °C

 

La kjøttet hvile 5-10 minutter. Server med ditt favoritt tilbehør.

 

Til grilling av storfe anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here