Pulled Flank Steak Sandwich

Slik lager du pulled flank sandwich - oppskrift

Er ikke bare svinenakke som er godt «revet». Har du prøvd pulled flank steak? Krydret med BBQ Shops egen Java rub, sauset inn og grillet low n´ slow i 6-7 timer, før den puttes i brød sammen med løk og cheddar og ristes på grillen. Denne lunsjen får du neppe ha alene!

 

Gir 12 – 15 sandwicher

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 6 timer

Ingredienser

  • 2 stk. flank steak på rundt 800g.
  • BBQ rub for storfe
    (Vi anbefaler vår Java rub)
  • Loff/sandwich-brød
  • BBQ saus
  • 2 – 3 løk
  • Smør
  • Olivenolje
  • *Whiskey valgfritt
Traeger Signature Pellets FSC 9 kg

Anbefalt pellets(Traeger): Signature blend

Slik lager du Pulled flank steak sandwich

Sett opp grillen for røyking (indirekte varme) på 100 grader C. Krydre begge sider av flank steaken godt med Missing Link Java rub (eller annen rub til storfe). Legg kjøttet rett på risten og røyk under lokk i 4 timer.

 

 

Ta kjøttet av grillen og sett opp temperaturen på grillen til 140 grader C. Finn frem et stort ark med slakterpapir (alu.folie kan også brukes). Legg på den første flank steaken. Hell over godt med bbq saus og legg på 3 ss. med smør. (Hell over en liten «dæsj» whiskey hvis ønskelig). Legg den andre flank steaken over den første og gjenta prosessen. Pakk de inn i slakterpapiret og returner til grillen. La de ligge på grillen i ca. 2 timer til.

 

 

Sjekk om kjøttet er ferdig ved å stikke en gaffel i det og prøv å dra løs fibre. Går det «super lett» er den klar. Møter du motstand må den grilles noe lenger. Når kjøttet er mørt nok, kan du finne frem en form. Bruk fingrene og riv løs kjøttfibre og legg i en bolle.

Mens kjøttet fortsatt ligger på grillen: Skjær opp løk i strimler og sauter de i en panne sammen med olivenolje og et par SS. smør. Når løken har blitt gylden og myk setter du den til side.

 

 

Tid for å lage sandwich!

Finn frem majones og loff/sandwich-brød. Smør et lag med majones på begge sider av skivene og fordel de utover et brett. Legg på løk, flank steak og en godt porsjon med cheddar ost. Legg en ny loffskive på topp. Gjenta til du har brukt opp alt kjøttet.

 

 

Få opp temperaturen på grillen (250-300 grader C indirekte varme). Grill sandwichene rett på risten til osten er smeltet og skivene har fått en gylden brun farge. Husk å snu de underveis. OBS. Skivene blir raskt ferdige (tar kun noen få minutter pr. side), så viktig at du passer på så de ikke svir seg.

 

 

«ENJOY!»

 

Til grilling av storfe anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here