To veier til perfekt entrecôte

Oppskrift: Slik griller du entrecôte

Entrecôte er mørt kjøtt med fin marmorering som gjør det saftig og velsmakende. Biff er vanlig å grille raskt på direkte varme, men kan også lages som en «low n´slow» variant for ekstra saftig resultat med et hint av røykaroma. Vi viser deg begge metodene her.

 

4. porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: –

Ingredienser

 

 

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Før du begyner å grille

Tørk av biffene med litt kjøkkenpapir. Krydre dem med salt og grovkvernet pepper. Du kan gjerne pensle de med en god olje.

 

1. Den klassiske måten

Sett opp grillen for direkte varme (High på Traeger). Legg biffene på risten og grill til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffene og grill til du måler ønsket kjernetemperatur. 60 °C for medium stekt. (Husk at temperaturen gjerne stiger noen grader etter at kjøttet er tatt av grillen).

Server med en gang.

 

2. «Smoked» entrecôte

Har du en tykk og god biff av entrecôte kan du prøve deg på røyking og «reversed searing». Slik går du frem.

 

På kullgrill: Sett opp grillen for indirekte varme og stabiliser temperaturen på ca. 110°C. For å få røyk kan du legge noen «chunks» med røykved sammen med kullet. Grill under lokk til du måler en kjernetemperatur som er ca. 10 grader under ønsket temperatur. Ta av kjøttet og få opp temperaturen. Grill biffene på direkte varme til du måler ønsket kjernetemperatur. Husk å vende ofte.

På Traeger pelletsgrill: Sett temperaturen til 110°C og trykk «ignite». Gi grillen 15 minutter til å varme seg opp. Legg på biffene, lukk lokket og grill til du måler en kjernetemperatur som er ca. 10 grader under ønsket temperatur. Ta av kjøttet og sett til siden. Sett Traeger´n til HIGH og la den jobbe seg opp til makstemperatur (260°C). Legg biffene på grillen og snu de ca. hvert 30. sekund til du måler ønsket kjernetemperatur og har fått en flott stekeskorpe.
*Tips fra Meatandmetal: Legg en støpejerns plate på grillristen når du øker temperaturen på Traeger´n og la denne bli god og varm. Bruk denne for å få skikkelig stekeskorpe på kjøttet.

 

La kjøttet hvile litt før servering

 

Til grilling av storfe anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here