Grillet øl-kylling med urter og hvitløk (Beer can chicken)

Oppskrift: Øl kylling / beer can chicken på grillen

Gjør deg klar for den saftigste kyllingen du har smakt! Grillet fra utsiden og dampet fra innsiden. Full av gode smaker fra urter og hvitløk. 

 

ca. 4-6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 1+ time

Ingredienser

  • 1 hel kylling (ca. 1,5 kg)
  • Traeger chicken Rub
  • 3 dl. øl
  • 2 kvister rosmarin
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Juice fra 1 sitron
  • 1 ts. timian
  • 1/2 ts. tørkede chiliflak

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Slik lager du «beer can chicken»

Gni kyllingen godt inn med olivenolje og krydre alle sider med «Traeger Chicken rub» (Både innvendig og utvendig). Finn frem din Traeger Chicken Throne og fyll den med 3 dl. øl. (Du kan også bruke en 0,5L ølboks, bare hell av 1/3 av innholdet). Ha i hakket hvitløk, sitronjuice, timian, chiliflak og et par kvister rosmarin. Ølen sørger for at kyllingen blir ekstra saftig, og urtene tilfører dampen en nydelig aroma. Ta tak i beina på kyllingen og tre den forsiktig ned på Traeger Chiken Throne / Øl-boksen.

 

En kyllingtrone er stødigere enn en øl-boks og avgir ingen smak eller skadelige stoffer.

 

TID FOR GRILLING!

Sett opp grillen for indirekte grilling, og få temperaturen opp til 180-200 grader.
På Traeger: Sett kontrolleren til 180 C og trykk «ignite».  La grillen varme seg opp.

 

Sett «Tronen» med kyllingen rett på risten, sett inn en måleprobe (midt i brystet) og lukk lokket. La kyllingen godgjøre seg på grillen til du måler en kjernetemperatur på 68 grader* da er kjøttet helt perfekt! (Dette tar normalt 60-90 minutter). La kyllingen hvile 5-10 minutter før du skjærer den opp. Server gjerne sammen med en god BBQ saus (eks. Sweet and heat), og ditt favoritt tilbehør.

 

God middag

 

*Mattilsynet anbefaler en kjernetemperatur på minst 72 grader for grillet kylling.

Til grilling av fugl anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here