Langtidsgrillet laks med urter og panko

Slik griller du laks med urter og panko - se oppskrift

Nydelig laks toppet med urter og strøkavring og grillet på lav temperatur for litt ekstra «woodfired flavor». Serveres gjerne sammen med fløtegratinerte poteter og grillede grønnsaker.

ca. 4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 45+ min.

Ingredienser

  • Laks med skinn ca. 200g. pr. person
  • Strøkavring (Panko) ca, 60g
  • 1 neve persille
  • 3-4 ss. hakket vårløk
  • Saft fra 1 sitron
  • Salt og pepper

 

 

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Slik lager du denne retten på grillen

På Pelletsgrill: Fyr opp Traeger´n og sett temperaturen til 120 ˚C.
På kullgrill: Sett opp grillen for indirekte varme og bruk gjerne et ark med aluminiumsfolie under fisken.

 

I en bolle blander du strøkavring (panko), persille, gressløk og sitronjuice. Krydre laksefileten(e) med salt og pepper og hell over miksen fra bollen.

 

Legg laksen på grillen og grill under lokk til fisken ser ferdig ut (tar ca. 30 – 40 min. på pelletsgrill. Beregn litt kortere tid på kullgrillen). For helt perfekt resultat anbefaler vi å sjekke med et steketermometer og ta av laksen på rundt 50-55 ˚C.

 

Server laksen sammen med fløtegratinerte poteter og grillede grønnsaker.

Til grilling av fisk & sjømat anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here