Langtidsgrillet laks med urter og panko

Slik griller du laks med urter og panko - se oppskrift

Nydelig laks toppet med urter og strøkavring og grillet på lav temperatur for litt ekstra «woodfired flavor». Serveres gjerne sammen med fløtegratinerte poteter og grillede grønnsaker.

ca. 4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 45+ min.

Ingredienser

  • Laks med skinn ca. 200g. pr. person
  • Strøkavring (Panko) ca, 60g
  • 1 neve persille
  • 3-4 ss. hakket vårløk
  • Saft fra 1 sitron
  • Salt og pepper

 

 

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Slik lager du denne retten på grillen

På Pelletsgrill: Fyr opp Traeger´n og sett temperaturen til 120 ˚C.
På kullgrill: Sett opp grillen for indirekte varme og bruk gjerne et ark med aluminiumsfolie under fisken.

 

I en bolle blander du strøkavring (panko), persille, gressløk og sitronjuice. Krydre laksefileten(e) med salt og pepper og hell over miksen fra bollen.

 

Legg laksen på grillen og grill under lokk til fisken ser ferdig ut (tar ca. 30 – 40 min. på pelletsgrill. Beregn litt kortere tid på kullgrillen). For helt perfekt resultat anbefaler vi å sjekke med et steketermometer og ta av laksen på rundt 50-55 ˚C.

 

Server laksen sammen med fløtegratinerte poteter og grillede grønnsaker.

Til grilling av fisk & sjømat anbefaler vi

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Paste your AdWords Remarketing code here