VIDEO: LAMMELÅR PÅ PELLETSGRILL
Høst = lammelår på grillen. Det finnes mange måter å tilberede denne klassikeren på.
Har du god tid kan du langtidsgrille på 110 grader og få enda mer av den nydelige røykaromaen,
er det derimot kun 2-3 timer til middag kan du benytte denne oppskriften. Begge gir et nydelig resultat.
ca. 4 – 6 personer
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 3 timer
Ingredienser
- 1 lammelår m. ben 2 – 2,5 kg
- Salt og pepper
- Olivenolje
- Hvitløk
- Fersk rosmarin
- Forslag til tilbehør:
- Beter m. balasmico og olje
- Fløtegratinerte poteter
Anbefalt pellets(Traeger): Signature blend
Slik griller du lammelår på 2 timer
Ta 3-4 hvitløksfedd og kutt i biter. Smør in hele lammelåret med olivenolje. Krydre begge sider godt med salt og pepper. Bruk en kokkekniv/filetkniv og lag en serie kutt i lammelåret (kutt med fibrene) i kuttene dytter du inn hvitløk og en liten «kvast» med fersk rosmarin.
Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 250 grader (indirekte varme). Legg lammelåret rett på risten og la det grille under lokk i 30 minutter. Ta så av låret og skru ned temperaturen til 180 grader. Sett en måleprobe i kjøttet (pass på at du ikke treffer bein),
og legg låret tilbake på grillen. Grill under lokk til du måler ønsket kjernetemperatur:
«Rare»: 55-60 °C
Medium: 60-65 °C
Medium+: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Når låret har ønsket kjernetemperatur tar du den av grillen. La den hvile minimum 15-20 minutter før servering.
Forslag til tilbehør: Grillede rotgrønnsaker
Kutt opp beter og gulerøtter i staver og legg i en form. Ha over olivenolje og en spiseskje balsamico eddik og bland godt. Krydre godt med salt og pepper.
Legg folie over formen og sett den inn i grill som er forvarmet til rundt 200 grader. Grill i 45-50 minutter og server.
Sammen med rotgrønnsakene passer det godt med fløtegratinerte poteter.
God middag.
-> Se også: Slik langtidsgriller du lammelåret (Meatandmetal.no)
KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL LAGE LAMMELÅR: