Lammekebab på grillen

Oppskrift: Grillspyd - lammekebab

Finn frem grillspydene og lag din egen lammekebab med en smak av middelhavet. Perfekt sammen med couscous.

ca. 4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: under 30 min.

Ingredienser

  • Olivenolje
  • 1/2 ss salt
  • 2 ts pepper
  • 2 ss mynte
  • 1/2 ss koriander
  • 1,2 kg lårkjøtt fra lam (uten bein)
  • 1 ts spisskummen
  • 1 dl sitronjuice
  • 1 ss sitronskall
  • 15 tørkede aprikoser
  • 2 hele rødløk i båter
  • Salt og pepper

Pellets av Mesquite

Anbefalt pellets(Traeger): Mesquite

Slik griller du lammekebab

I en bolle blander du 1 dl olivenolje, salt og pepper, sitronjuice og skall, spisskummen, synte, og koriander. Skjær lammekjøttet opp i 5 cm tykke «terninger» og legg kjøttet opp i blandingen. La det marinere i kjøleskapet noen timer (gjerne natten over).

 

Ta ut kjøttet, inn frem spyd og tre på lammekjøtt, aprikos og rødløk. Repeter til spydene er fulle.

 

Varm opp grillen til ca. 200°C (indirekte varme). Legg spydene rett på risten og grill under lokk i 8-10 minutter til løken er gylden og kjøttet er gjennomstekt. Husk å vende av og til.

 

Server grillspydene med ditt favoritt-tilbehør og ris eller couscous.

 

KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL GRILLE LAM:

799 kr

Utstyr til grillingen

Traeger BBQ Grillklype

329 kr
129 kr

Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *