Grillet kyllingbryst med parmaskinke og mozzarella

Oppskrift: Slik griller du kyllingbryst

Denne kyllingen smaker «latterlig» godt. Lekre kyllingbryst innsmurt med sennep og fylt til randen med fersk mozzarella, parmaskinke, tomat og basilikum. Grillet til perfekte 68 grader over hickory tre.

 

ca. 4-6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium

Tid: 1+ time

Ingredienser

  • 4 kyllingbryst uten skinn
  • Salt og pepper
  • 4 ss. Dijon sennep
  • 4 skiver parmaskinke
  • 8 skiver mozarella ost
  • 2 store tomater (i skiver)
  • 8 basilikumblader
  • 4 ss. olivenolje
  • Tannpirkere

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Slik griller du perfekte kyllingbryst

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til ca. 160 grader (indirekte varme)

Bruk en skarp kniv og skjær et dypt snitt gjennom nesten hele fileten og brett den opp som «en bok». Krydre begge halvdelen med salt og pepper og smør på sennep. På den ene halvdelen legger du en skive skinke, to skiver ost, tomat og to blader basilikum. Ha på litt olje før du lukker igjen kyllingbrystet og fester med tannpirkere.

 

Legg filetene direkte på grillristen og grill under lokk til du måler 68 grader med et grilltermometer (vend underveis). Estimert grilltid: ca. 40 minutter.

 

Server og nyt!

Til grilling av fugl anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here