Kylling lollipops med champagne BBQ glaze

Oppskrift: Kylling lollipops på grillen

Hvem sa at «lollipops» bare må være søte? Våre «kylling lollipops» er krydret med BBQ-rub, røkt over epletre og dekket med søt og «sticky» champagne BBQ-glaze. «Delicous!»

 

4-6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium

Tid: 1+ time

Ingredienser

 

Få den deilige røykaromen - med Traeger Apple pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Eple

Slik lager du «kylling lollipops» med champagne BBQ glaze

Lag champagne BBQ saus: Finn frem en kjele og ha i champagne og BBQ saus. Bland godt og kok opp over middels varme (rør ofte). Skru ned temperaturen og gi sausen 10 – 15 minutter til på platen slik at den får tyknet. Sett til side.

 

Lag «Kylling Lollipops»: Finn frem kyllinglårene og en skarp kniv. Lag et snitt rundt den tynne enden av beintuppen og løsne hud og sener. Press så kjøttet ned mot den tykke enden av låret og form til en «lollipop». Se video av fremgangsmåten her. Krydre «kylling lollipopene» godt med en kylling rub. Pakk in beina med litt aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent. Legg de i kjøleskapet en times tid før du legger de på grillen.

 

TID FOR Å GRILLE
Start med å røyke kyllingen på 85 C i ca. 30 minutter (Bruk gjerne SUPERSMOKE om du har en Traeger). Ta kyllingen av grillen og få opp grilltemperaturen til 180 C (indirekte varme). Finn frem en aluminiumsform og ha i 80 g. smør. Arranger «kylling lollipoppene i formen» med beinet stikkende opp. Sett formen på grillen, og grill under lokk i 40 minutter, eller til kyllingen har en kjernetemperatur på 72 C (grilltemp. 180 C). Når kyllingen nærmer seg ferdige kan du varme opp champagne BBQ sausen igjen (tilfør litt smeltet smør, om du synes den har blitt for tykk).

 

Ta formen med kyllingen av grillen og øk temperaturen på grillen til 230 C. Dypp «kylling lollipoppene» i Champagne BBQ saus. Pass på å dekke alle sider godt. Legg kyllingen direkte på grillristen (grilltemp. 230 C indirekte) og grill de til sausen har satt seg og kyllingen har fått en gylden farge (ca. 10 minutter). Vend underveis.

 

Server rykende varme sammen med en god dip saus.

 

Til grilling av fugl anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


BLI MED PÅ GRILLKURS I AUGUST

August byr på mange spennende og "smakfulle" kurs for deg som er interessert i grilling og BBQ. Det blir både Tex-Mex, Texas style BBQ og et eget proffkurs med selveste Pitmaster Brendan Lamb kjent fra programmet BBQ Crawl. 

> SE KURSKALENDER OG BOOK PLASS HER
*Begrenset med plasser

FRI FRAKT PÅ GRILLER I JULI

Hvilken grill drømmer du om? Kamado, pelletsgrill..
Bestiller du mellom 1 - 31 juli så spanderer vi frakten for deg.

> FINN DRØMMEGRILLEN HER

*Tilbudet gjelder ikke for Workhorse Pits/Horeca griller.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here