Kvadruppel ostepizza på grillen

Oppskrift: Ostepizza på grillen

Hvorfor velge bare en, når du kan få dem alle!? I anledning «national cheese pizza day» (5. september) fjerner vi all «unødvendig» topping, og kliner til med en skikkelig kvadruppel ostepizza! «More of the god stuff»!

 

ca. 6 – 8 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 30 min.

Ingredienser

  • 1 ferdig pizzadeig
    (Bruk gjerne vår oppskrift)
  • 2 ss. smør
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 2,5 dl kremfløte
  • Oregano
  • Timian
  • Basilikum
  • Sort pepper
  • Hedersgjester:
  • Parmesan
  • Mozzarella
  • Cheddar
  • Jarlsberg
    (disse finnes også i ferdige pakker på din dagligvarebutikk)
    Du trenger ca. 4-500g ost til sammen.

Få den deilige røykaromen - med Traeger Oak pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Oak pellets

Slik du ostepizza på grillen

Smelt smør i en panne på lav varme. Tilsett hvitløken og la det surret til løken blir gylden. Rør inn kremfløte og band godt. La det småkoke et par minutter før du tilfører ostene (hold av litt ost til senere). Fortsett å røre til alt er smeltet la det stå å putre på lav varme i 10-15 minutter til du får en tykk ostesaus. (Husk å røre ofte). Krydre med oregano, timian, basilikum og sort pepper.

 

Rull it pizzadeigen på et brett ha på rikelig med ostesaus. Dryss litt ekstra ost på toppen og sleng på ferdig oppvarmet grill. (På Traeger griller du under lokk på HIGH i 10-15 minutter).

 

Har du kullgrill: Legg en pizzastein på grillen mens den er kald, og varm den opp gradvis. Pass på å fyre opp rundt steinen og ikke rett under den. Vi ønsker oss indirekte varme med en temperatur som ligger rundt 250-280 grader.
Grill pizzaen under lokk til den har fått sprø bunn og all osten er smeltet.

 

La pizzaen hvile 5 minutter før servering.

 

HVA MED LITT HOTSAUCE TIL PIZZAEN:


Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *