Kongekrabbe på grillen

Oppskrift: Kongekrabbe på grillen

Lite slår kongekrabbe når det kommer til sjømat på grillen. Her er oppskrift på nydelig krabbekjøtt badet i hvitløkssmør og urter, servert med friske sitroner. Et utsøkt måltid fra havet.

ca. 2 – 4 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: under 30 min.

Ingredienser

  • 2 kg. bein fra kongekrabbe
  • 10-12 ss. smør
  • 1 fedd hvitløk (hakket)
  • 3 ss. ferske hakkede urter
  • (persille, gressløk, estragon..)
  • 3 sitroner delt i båter

Anbefalt pellets(Traeger): Cherry

Slik griller du kongekrabbe

Fyr opp grillen. Temperaturen skal være ca. 190°C (indirekte varme).

 

Bland smør, hvitløk. og en klype salt i en kjele. Smelt smøret og rør så alt blander seg.

 

Del beina på langs og ha smørblandingen over kjøttet. Spar litt til etterpå. Fordel beina utover grillristen med kjøttsiden opp. Grill under lokk i 5 – 10 minutter til de er gode og varme. Følg med så de ikke blir tørre.

 

Server med sitronskiver og litt ekstra kryddersmør ved siden av.

KJEKT Å HA NÅR DU LAGER SJØMAT:

Utstyr til grillingen

Traeger BBQ Saks

299 kr

Utstyr til grillingen

Traeger BBQ Stor Grillspade

499 kr

Utstyr til grillingen

Traeger grillbrett

399 kr
Tomt på lager
599 kr

Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *