Kanelboller på grillen

Oppskrift: Slik lager du kanelboller på grillen

4. oktober er kanelbollens dag, og vi har fått hjelp fra vår gode venn og «Pitmaster», Cathrine (@eventyrstien.no), som skal vise oss hvordan man kan lage en skikkelig god kanelsnurrkake på grillen.

> Se video av fremgangsmåten her

10 – 12 boller

Vanskelighetsgrad: Medium

Tid: –

Ingredienser

  • 450 g. Hvetemel
  • 75 g. Sukker
  • 1/2 pakke Fersk gjær (eller 1/2 pakke tørrgjær)
  • 2 klyper Salt
  • 2.5 dl. Helmelk
  • 1 Egg
  • 75 g. Romtemperert smør i terninger
  • 50 g. smør til pensling

 

Få den deilige røykaromen - med Traeger Pecan pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Pecan

Slik lager du kanelsnurrkake

Ta en kjøkkenmaskinbolle og ha oppi salt, mel og sukker. Ha oppi gjæren til sist. Vent med å blande sammen til du skal ha oppi egg og melken.
*Tips: Gjær og salt bør ikke komme i kontakt før deigen eltes, da det kan ødelegge gjærens egenskaper.

 

 

Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent (ca. 30 grader). Hell melk/eggeblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt i 10-15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Hvis du synes deigen er tørr så kan du ha i litt mer melk. Etter 10 minutter tilsetter du smør i terninger, elt så videre i 10-15 minutter på middels hastighet.

 

 

Det er alfa omega at gjærbakst får elte lenge. Da får du en skikkelig god deig. Dekk med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.

Når deigen har hevet kjevler du den jevnt ut til den er flat. Smelt 50 g. smør og bruk dette til å pensle deigen med. Strø på kanel og sukker ( Her kan du også bruker brunt sukker. Det blir veldig godt).

 

 

Rull deigen til en lang pølse og du del den i passe store biter. Plasser de små rullene i en jernpanne (vi lager kanelsnurrekake), du kan også bruke et brett med bakepapir.

 

 

Start opp Traegern på vanlig måte og forvarm den til 160 grader.
(For kullgrill: Stek på indirekte varme 160 – 200 grader.)

Når grillen er varm, sett kanelsnurrene, lukk lokket inn og ta deg en kaffe =) Kanelsnurrene tar normalt rundt 30-45 minutter, men steketiden vil variere etter hvor store snurrene er, så her må du sjekke og følge med underveis. Snurrene er ferdige når de har en gylden overflate og er lett brune under. La de avkjøle seg litt før du legger på et deilig lag med melis =)

 

 

Ukens oppskrift er levert av @eventyrstien.no
BBQ entusiast og «Hockey mom» fra Asker. Du kan følge henne her

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here