Slik lager du juleribbe på grillen

Oppskrift: Slik lager du juleribbe på grillen

Saftig mørt kjøtt, sprø svor. Ribba hører julen til, og du kan selvsagt lage den på grillen.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med Meat and Metal

ca. 4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 4-5 timer
* Må klargjøres en dag i forveien.

Ingredienser

  • 2-3 kg tynnribbe
    (Beregn 500g. pr. person)
  • Salt og pepper

 

Traeger eple pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Eple

Slik tilbereder du juleribba på grillen

Begynn med å trimme av eventuelle slintrer, hinner og annet på ribba. Skyll den godt med kaldt vann og tørk den svært godt med kjøkkenpapir.

Snitt ribba. Du kan velge om du vil lage det klassiske rutemønsteret eller rett linjer. (rette linjer gjør det lettere å skjøre opp ribba etterpå). Pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet, kun gjennom skinnet og fettlaget. Bruk generøse mengder salt og pepper og gni inn ribben på begge sider. Prøv å få saltet ned i fettet også. Legg ribba på et brett eller fat. Dekk den til med folie e.l. og sett den kaldt (i kjøleskap) i et døgn eller to.

Foto: meatandmetal.no

 

PÅ DAGEN DET SKAL GRILLES
Ta ut kjøttet noen timer før du har tenkt å grille. Sett opp grillen for indirekte varme og få temperaturen opp til ca. 130 grader. På Traeger pelletsgrill setter du bare kontrolleren til 130 grader. Bruk indirekte varme. Fyll en ildfast form med litt vann og sett under der du skal ha ribba. Legg ribba på grillen og sett inn et termometer i den mest kjøttfulle delen av ribba. Lukk lokket og la den godgjøre seg under lokk i noen timer. Når kjernetemperaturen til ribba er ca. 70 grader er det på tide å få svoren sprø.

 

La ribba ligge på indirekte varme og få opp temperaturen til 250 grader (Bruk HIGH setting på Traeger grill). Grill til ribba har fått sprø svor. Det er lurt å følge med litt underveis.
(På pelletsgrill kan du estimere 30-40 minutter på denne prosessen. På kullgrill går dette adskillig raskere og det er viktig å følge godt med).

TIPS: På kullgrill kan du mot slutten å legge svoren ned mot kullet en kort periode for å få svoren skikkelig sprø.
Det er viktig at du følger god med, så den ikke svir seg.

 

Lag juleribbe på Traeger grill - oppskrift
Foto: meatandmetal.no

 

Når du er fornøyd med svoren og ribba har en kjernetemperatur på rundt 80 grader kan du ta den av.  Det er lurt å la kjøttet hvile i minst en halvtime før du skjærer i det. Server sammen med det tilbehøret du liker best.

 

Juleribbe fra grillen

God julemiddag.

 

Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here