Helgrillet gås

Oppskrift: Slik griller du gås

«Brine it, stuff it, roast it..» Nå skal det lages nydelig hel grillet gås. Alt du trenger er god tid, og disse råvarene..Mmm

8 – 12 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels+

Tid: 3+ timer

Ingredienser

  • 1 stk. Hel kylling (2 kg)  med skinn
  • 8 ss. Usaltet smør (romtemp.)
  • 1 fedd hvitløk (hakket)
  • 1 vårløk hakket
  • 1 ss urter (timian, rosmarin, salvie eller persille)
  • Kylling rub
  • Noen dråper sitron

Få den deilige røykaromen - med Traeger Oak pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Eik

Slik helgriller du gås

Start dagen i forveien med å lage brine: Ta en stor ren kjele e.l. og hell i 6 liter vann. Bland inn havsalt og brunt sukker. Rør med en tre sleiv til alt har løst seg opp. Ta 3 båter med appelsin og klem ut saften i vannet. Ha i 4 løk skiver, pepperkorn, einebærene og laurbærbladene.

 

Rens og renskjær fuglen (dersom dette ikke er gjort fra slakter). Skal fuglen godt under rennende kaldt vann og tørk med papirhåndklær. Bruk en gaffel og stikk mange små hull i skinnet. Vær forsiktig så du kun lager hull i skinnet og ikke i selve kjøttet. Dette hjelper kjøttet å frigjøre fett når du griller. Legg hele fuglen i vannløsningen (brine) du laget tidligere, og sett kjelen i kjøleskap/kjølerom. La den stå i 24 timer.

 

Neste dag: Ta fuglen ut av kjelen og tørk den med papirhåndklær. Krydre fuglen på alle sider med salt og pepper. Stuff fuglen med de resterende båtene av eple, appelsin, samt løk skivene. Ligg også inn noen kvister med ferske urter (Timian, rosmarin, persille..). Knyt sammen beina og legg fuglen i en lav form som tåler grill.

 

Fyr opp grillen, og få temperaturen opp til 170-180 grader (indirekte varme). Sett inn formen med fuglen og grill under lokk i 1 time. Åpne lokket. Fjern litt fett fra pannen (spar gjerne til senere), og lukk lokket igjen. Fortsett å grille til du måler en kjernetemperatur på ca. 68 grader (tar 2-3 timer). Fjern overskuddsfett fra pannen ved behov.

 

Ta formen av grillen og fuglen hvile i minst 20 minutter før servering. God middag.

Til grilling av fugl anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


BLI MED PÅ GRILLKURS I AUGUST

August byr på mange spennende og "smakfulle" kurs for deg som er interessert i grilling og BBQ. Det blir både Tex-Mex, Texas style BBQ og et eget proffkurs med selveste Pitmaster Brendan Lamb kjent fra programmet BBQ Crawl. 

> SE KURSKALENDER OG BOOK PLASS HER
*Begrenset med plasser

FRI FRAKT PÅ GRILLER I JULI

Hvilken grill drømmer du om? Kamado, pelletsgrill..
Bestiller du mellom 1 - 31 juli så spanderer vi frakten for deg.

> FINN DRØMMEGRILLEN HER

*Tilbudet gjelder ikke for Workhorse Pits/Horeca griller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here