Lean, mean burger på grillen

Grillet burger - slik lager du den

Sulten? En god og saftig burger slår aldri feil, spesielt ikke når den kommer rett fra grillen.


2 – 4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 45 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory


Ingredienser

  • Kjøttdeig av storfe 1200 g (300 g pr burger
  • 1 Sjalottløk (hakket)
  • 1 ts Hvitløkspulver
  • 1 ts Chilikrydder
  • 1 ts sennep
  • 4 skiver Cheddar
  • 4 Grove hamburgerbrød
  • 
Tilbehør: Salat, tomatskiver og annet du liker.

Slik lager du en saftig grillet hamburger

Bland kjøttdeig, sjalottløk, hvitløkspulver, chili og sennep i en bold og form 4 like store burgere fra deigen (ca. 300 g hver).

På kullgrill: Fyr opp grillen og få god varme. Ha en indirekte og direkte sone.
“Svi” først burgeren raskt på direkte sone, flytt den over på indirekte og la den grille seg ferdig der.
* På Traeger-grill: Fyr opp grillen, og sett pro kontroller til HIGH når du har varme. 
La grillen forvarmes (lokk nede) i 10 – 15 minutter. Legg på burgerne og la de grille under lokk til de er gjennomstekt etter din ”smak”. 



Bruk gjerne et stektetermometer for å sjekke om burgerne er ferdige 
(71 grader anbefales for kjøttdeig)

 

Til grilling av burgere anbefaler vi

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Paste your AdWords Remarketing code here