Grilllet hummer med sitronsmør

Oppskrift: Grillet hummer

Mange assosierer nok hummer med sommer og sol, men det er faktisk i vinterhalvåret hummeren er best. Hva smaker vel bedre enn nygrillet hummer «badet» i hjemmelaget kryddersmør.

4. porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 30+ min.

Ingredienser

  • 4 stk hummer, levende norsk ca 650 g
  • 2 Sitroner i skiver
  • Persille (til servering)
  • SITRONSMØR
  • 100g. smør, romtemperert
  • 2 ss. hekket persille
  • 1 liten sjalottløk hakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss. sitronskall
  • 1 ss. sitronjuice
  • 1/2 ts. salt
  • 1/2 ts. pepper

 

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Slik lager du grillet hummer

Bruk en skarp kniv og avliv hummeren før du koker den (godfisk.no har en god beskrivelse av fremgangsmåten her). Kok hummeren i godt saltet vann i 2 minutter. Avkjøl hummeren i isvann og legg i kjøleskapet frem til bruk.

 

Finn frem en bolle og ha i romtemperert smør. Hakk opp persille, sjalottløk, og hvitløk. Bland dette inn i smøret. Tilsett 1 ss. sitronskall og 1 ss. sitronjuice. Smak til med salt og pepper.

 

Når det er tid for å grille

Finn frem hummerne. Bruk en skarp kniv og del hver hummer i to på langs. Fjern paven og tarmstrengen.

 

Kullgrill: Sett opp for 2 sonegrilling på medium varme. Ca. 200 grader C. Legg hummerne på direkte varme med «kjøttsiden» ned. Grill under lokk i 2-3 minutter, vend og legg de over på indirekte varme. Legg en god skje med sitronsmøret på hver halvdel. Når smøret begynner å smelte fordeler du det utover med en grillpensel. Grill til kjøttet ikke lenger er transparent og godt dekket av smeltet smør. (Tar normalt 3-4 minutter)

 

På pelletsgrill: Sett temperaturen på grillen til 220 grader C og la den varme seg opp. Legg hummerne på risten med «kjøttsiden» ned. Grill under lokk i 4 minutter. Vend hummerne slik at kjøttsiden er opp. Legg på en god skje sitronsmør. Når begynner å smelte fordeler du det utover med en grillpensel. Grill kjøttet under lokk i 4-5 minutter til kjøttet ikke lenger er transparent og godt dekket av smeltet smør.

 

Server med en gang. Legg gjerne på litt ekstra smør og noen skiver sitron.

 

God middag.

Til grilling av fisk & sjømat anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here