Helgrillet kalkun / «Thanksgiving» kalkun

Oppskrift: Slik griller du hel kalkun

En skikkelig god kalkun krever kun enkle krydder og et «hint» av røykaroma. Her er vår oppskrift på helgrillet kalkun.

 

ca. 8 – 12 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium+

Tid: 4+ timer.

Ingredienser

  • 250g. smør
  • 6 fedd hvitløk (hakket)
  • 8 «kvister» med fersk timian
  • 1 «kvist» fersk rosmarin
  • 1 ss. kvernet sort pepper
  • 1/2 ss. havsalt/kosher salt
  • 1 Hel kalkun (ca. 8 kg)

Traeger pellets av eple

Anbefalt pellets(Traeger): Apple pellets

Slik helgriller du kalkun

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 150°C (indirekte varme).

 

I en bolle blander du romtemperert smør, hvitløk, timianblader, hakket rosmarin sort pepper og salt.

 

Fin frem kalkunen og fjern innmatsposen som ligger inne i hulrommet på fuglen. Denne brukes gjerne til å koke kraft på/lage saus av. Prepp kalkunen ved å løsne huden fra brystet og lage en lomme av kalkunskinn oppå brystet som du kan fylle med blandingen du laget. Dette gjør du ganske enkelt ved å feks. føre en skje inn under huden på brystet bakfra, og la den gli langs brystkjøttet. Press innover og lag en dyp lomme. Fyll hele brystet med et tykt lag av smørblandingen (ca. 0,5 cm tykt).
Krydre hele kalkunen med salt og pepper.

 

Valgfritt: Hvis du ønsker kan du «stuffe» hulrommet av fuglen. Vi tar ikke for oss dette i denne oppskriften, men et kjapt søk på nett vil gi deg gode instruksjoner og tips på hvordan du gjør dette.

 

Legg kalkunen rett på risten og grill under lokk i 3-4 timer. (Bruk gjerne et røykrør første timen(e) for ekstra røykaroma). Sjekk kjernetemperaturen i brystet. Når denne er ca. 68 °C er det på tide å ta ut fuglen. (Kjernetemperaturen vil stige noen grader etter at du tar den av).

 

La fuglen hvile minst 15 minutter før servering.

KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL GRILLE:


Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *