Helgrillet kalkun / «Thanksgiving» kalkun

Oppskrift: Slik griller du hel kalkun

En skikkelig god kalkun krever kun enkle krydder og et «hint» av røykaroma. Her er vår oppskrift på helgrillet kalkun.

 

ca. 8 – 12 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium+

Tid: 4+ timer.

Ingredienser

  • 250g. smør
  • 6 fedd hvitløk (hakket)
  • 8 «kvister» med fersk timian
  • 1 «kvist» fersk rosmarin
  • 1 ss. kvernet sort pepper
  • 1/2 ss. havsalt/kosher salt
  • 1 Hel kalkun (ca. 8 kg)

Traeger pellets av eple

Anbefalt pellets(Traeger): Apple pellets

Slik helgriller du kalkun

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 150°C (indirekte varme).

 

I en bolle blander du romtemperert smør, hvitløk, timianblader, hakket rosmarin sort pepper og salt.

 

Fin frem kalkunen og fjern innmatsposen som ligger inne i hulrommet på fuglen. Denne brukes gjerne til å koke kraft på/lage saus av. Prepp kalkunen ved å løsne huden fra brystet og lage en lomme av kalkunskinn oppå brystet som du kan fylle med blandingen du laget. Dette gjør du ganske enkelt ved å feks. føre en skje inn under huden på brystet bakfra, og la den gli langs brystkjøttet. Press innover og lag en dyp lomme. Fyll hele brystet med et tykt lag av smørblandingen (ca. 0,5 cm tykt).
Krydre hele kalkunen med salt og pepper.

 

Valgfritt: Hvis du ønsker kan du «stuffe» hulrommet av fuglen. Vi tar ikke for oss dette i denne oppskriften, men et kjapt søk på nett vil gi deg gode instruksjoner og tips på hvordan du gjør dette.

 

Legg kalkunen rett på risten og grill under lokk i 3-4 timer. (Bruk gjerne et røykrør første timen(e) for ekstra røykaroma). Sjekk kjernetemperaturen i brystet. Når denne er ca. 68 °C er det på tide å ta ut fuglen. (Kjernetemperaturen vil stige noen grader etter at du tar den av).

 

La fuglen hvile minst 15 minutter før servering.

Til grilling av fugl anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here