Grillet svinestek med fiken mostarda

Oppskrift: Slik lager du grillet indrefilet av svin med mostarda

Mostarda er en nord-italiensk delikatesse basert på kandisert frukt, og gjør seg godt på toppen av eplerøkt svinekjøtt.

ca. 6 – 8 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: under 60 min.*
* Må klargjøres en dag i forveien.

Ingredienser

  • ca 1 dl salt
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 tørkede laurbærblad
  • 6 hele pepperkorn
  • 1 sitron
  • 1/2 ts fennikelfrø
  • 1/2 ts rød pepper
  • 1 dl eplejuice
  • 1 dl appelsinjuice
  • Is-vann
  • 2-2,5kg svinekam uten ben
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 2 ss smør
  • 1 sjalottløk (hakket)
  • 1 dl cognac
  • 1 dl sukker
  • 10-12 ferske fiken
  • 1/2 ss dijon sennep

Traeger eple pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Eple

Slik lager du denne grillretten

Her må du begynne med forberedelsene kvelden før du skal grille.

 

Kjøttet skal ligge natten over i en saltvannsløsning. Denne lager du slik: I en stor kjele blander du salt, brunt sukker, 3 fedd hvitløk (hakket), laurbærblad, sitron (i skiver), fennikelfrø, rød pepper, eple- og appelsinjuice. Kok opp, og la det småkoke til saltet og sukkeret har løst seg opp. Finn frem en en stor bolle eller lignende og fyll opp med isvann og hell over blandingen fra kjelen. Sett de i fryseren og la det avkjøle seg helt. Når blandingen (Saltvannsløsningen) er helt kald kan du legge svinefileten oppi blandingen og sette alt i kjøleskapet. La den stå å godgjøre seg natten over.

 

Neste dag: Ta ut svinefileten. Skyll de godt og tørk av de med et papirhåndkle e.l. Smør kjøttet inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Varm opp grillen til ca. 250°C (indirekte varme). Legg kjøttet rett på grillristen og grill under lokk til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 66°C.

 

Mens kjøttet grilles lager du Fiken mostarda:
Skjær fikenene i biter og sett til side. Smelt smør i en kjele og sauter sjalottløken i 2-3 minutter til den er myk. Tilfør et fedd finhakket hvitløk og la det surre 30 sek. til. Så tilfører cognac og sukker og koker opp. Ha i fikenene og la det koke i 15-20 minutter til det har fått en sirupskonsistens. Smak til med salt og pepper.

 

Ta av svinekjøttet og la det hvile 10 minutter. Skjær i passende skiver og legg på en dæsj mostarda.

 

God middag.

 

Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here