Stablebrød (også kalt stableloff) er et smakfullt alternativ til hvitløksbaguetten. Server den som tilbehør til grillmiddagen, eller fyll den med cheddar og kjøttpålegg for «verdens beste» toast.
…
Oppskriften har vi fått låne av Furtebua BBQ
Oppskriften gir 1 brød
Vanskelighetsgrad: Medium
Grilltid: 30-40 min.
Ingredienser
- 75 g. smør/margarin
- 4,5 dl. helmelk
- 1 pose gjær
- 1 ts. salt
- 1 ss. sukker
- 1 egg
- Ca. 11 dl. hvetemel
Anbefalt pellets(Traeger): Pecan
Slik lager du stableloff
Smelt smør, tilsett melk og temperer til «fingervarm». Pisk egget raskt med en gaffel, og bland sammen med melken og smøret. Bruk en kjøkkenmaskin. Bland halvparten av melet sammen med de resterende tørre ingrediensene og hell oppi bollen. La maskinen kjøre mens du gradvis tilsetter mer mel. Når deigen begynner å slippe bollen er det nok mel. Elt deigen i ca. 10 minutter. Ha over plastfolie og sett til heving. Deigen skal heve til dobbel størrelse.
Til fyllet trenger du:
100 g. romtemperert smør/margarin
3 ss. oregano (gjerne frisk)
4 fedd hvitløk (presset)
1/2 ts. salt
200 g. revet cheddar
Mens deigen hever kan du begynne på fyllet (kryddersmør). Bland sammen smør, urter (oregano), presset hvitløk og salt. Bruk en gaffel og rør til du får alt jevnt fordelt. Du kan gjerne eksperimentere med flere urtetyper om du ønsker. Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den til et stort rektangel, og smører på kryddersmøret. Topp med revet ost.
Nå skal det stables! Bruk et pizzahjul til å dele deigen opp i firkanter på ca. 15x15cm (tilpass etter størrelsen på brødformen din.) Begynn med å stable 4-5 “lapper” oppå hverandre på bordet, sett brødformen på høykant og sett stabelen inn i formen. Fortsett med å legg inn en og en “lapp” til formen er fylt.
Tid for å grille! Fyr opp grillen til 190 grader (indirekte varme). Du kan bruke stekeovnen, men grillen tilfører det lille ekstra (ref. mr. Furtebua BBQ). La stabeloffen etterheve under et håndklede mens grillen varmes opp.
Når grillen er varm: Sett inn formen og lukk lokket. Tiden kan variere noe. Vi anbefaler å begynne med 25-30 minutter på grillen. Ta en sjekk og gi den noen minutter ekstra dersom du synes den behøver det. God middag!
Ukens oppskrift er levert av @furtebuabbq
Pitmaster med sans for gadgets og modellfly. Du kan følge han her
Saker fra BBQSHOP.NO
NYHET! THERMOPRO
Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her
NYHET! "KOSHER STYLE" SALT
Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her