Smoked Spicy Cheeseburgere på grillen

Oppskrift på grillet smoked and spicy hamburgere

Finn frem kjøttdeig, krydder og «buns». Brett opp armene og gjør deg klar for å lage noen skikkelige saftige «kjøttpucker»! «BBQ Shop style!»

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid:  60+ min.

Ingredienser

Traeger pellets av kirsebærtre - til pelletsgrill

Anbefalt pellets(Traeger): Cherry

Slik lager du Smoked Spicy Cheeseburgere

Del kjøttdeigen opp i porsjoner på ca. 180g. Bruk henda og lag store «kjøttboller».
Ha litt vann på en fjøl og på hendene. Press «kjøttbollene» og form de til burger på 2,5 – 3 cm. tykkelse. Du kan også bruke en burgerpresse. Sett burgerne kaldt frem til de skal på grillen.

Hjemmelaget burgerdressing:
Bland en del majones, 2 deler ketchup og en del finhakket suragurk med litt lake. Bland godt og ha i en teskje løkpulver. Smak til med salt, pepper og litt chilipulver. Sett dressingen kaldt frem til servering.

 

«Let’s smoke some burgers»

Sett grillen opp for røyking på 110 C (indirekte varme). Anbefalt tresort/pellets: Kirsebær. Krydre burgerne med Backyard Aviator Rub og legg på risten. Røyk under lokk i 30-40 minutter, eller til du måler en kjernetemperatur på 55 C.

 

«Time to sear»

På kullgrill: Flytt burgerne over på direkte varme og grill 1-2 minutter. Snu burgerne og pensle med Meat Force One Chipotle & honey glaze før du legger på osten. Grill 1-2 minutter på denne siden også til du måler en kjernetemperatur på 65 C. Da er burgeren medium stekt.
Tips. Om burgeren trenger lengre tid kan du flytte den tilbake på indirekte sone.

På pelletsgrill: Pakk burgerne inn i alu.folie og sett temperaturen til HIGH/260 C. Når grillen er varm legger du burgerne tilbake på risten og grill under lokk i 3-4 minutter. Snu burgerne og pensle med Meat Force One Chipotle & honey glaze før du legger på osten. Fortsett å grille under lokk til du måler en kjernetemperatur på 65 C. Da er burgeren medium stekt.

 

TIPS: Mens burgerne ligger på grillen kan du «toaste» burgerbrødene.

 

«Burgertime!»

Finn frem dressingen og smør et tykt lag på burgerbrødene (både topp og bunn). Start med bunnen og legg på salat, noen skiver agurk, og tomat. Legg på burgeren og et par baconstrimler. For litt ekstra «sweet n’ spicy» kan du toppe med en skje av vår Cowboy Candy relish. Legg på toppen og server rykende varm sammen med noe «godt i glasset» .

 

God middag!

** Tips. Smør litt olje på grillristen så setter ikke burgerne seg fast

 

Til grilling av burgere anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


BLI MED PÅ GRILLKURS I AUGUST

August byr på mange spennende og "smakfulle" kurs for deg som er interessert i grilling og BBQ. Det blir både Tex-Mex, Texas style BBQ og et eget proffkurs med selveste Pitmaster Brendan Lamb kjent fra programmet BBQ Crawl. 

> SE KURSKALENDER OG BOOK PLASS HER
*Begrenset med plasser

FRI FRAKT PÅ GRILLER I JULI

Hvilken grill drømmer du om? Kamado, pelletsgrill..
Bestiller du mellom 1 - 31 juli så spanderer vi frakten for deg.

> FINN DRØMMEGRILLEN HER

*Tilbudet gjelder ikke for Workhorse Pits/Horeca griller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here