Tri-tip er nydelig på grillen, og det finnes mange måter å tilberede den på. Krydre den skikkelig godt og grill den over varmen fra brennende hickory, mens du «bader» den i nydelig «mop sauce». Regn med noen sultne blikk fra naboer 😉
ca. 4-6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Prep: 3+ timer.
Grilltid: 40 min.
Ingredienser
-
1 stk. Tri-tip (ca. 1 kg)
-
2 ts. salt
-
2 ts. sort pepper
-
2 ts. hvitløkpulver
-
2 ts. paprika
-
1 ts. løkpulver
-
1 ts. rosmarin
-
1 ts. Cayennepepper
-
«MOP SAUCE»
-
1 dl. rødvinseddik
-
1 dl. matolje/olivenolje
-
4-5 fedd hvitløk
-
1/2 ts. dijon sennep
Anbefalt pellets(Traeger): Hickory
Slik går du frem
Lag kryddermix: Bland samen salt, pepper, hvitløkpulver, løkpulver, paprika, rosmarin og cayennepepper. Legg kjøttet i en form og krydre alle sider generøst med kryddermixen du laget. Ha lokk eller folie over formen, og sett i kjøleskapet 3-4 timer.
Lag «mop Sauce»: Bland rødvinseddik, olje, presset hvitløk og dijon sennep i en beholder. Sett på lokk og rist godt så alle ingrediensene blandes.
TID FOR GRILLING
På Traeger grill: Sett grillen til 250 °C, trykk ignite og la grillen varme seg opp. Legg kjøttet rett på risten og «mop» det godt med sausen du laget. Grill under lokk i ca. 15 minutter, flipp kjøtt og kjør på med mer «mop sauce». Gjenta prosedyren hvert 15 min. til kjøttet har en kjernetemperatur på 55 grader (medium).
På kullgrill: Sett opp grillen for 2-sone grilling. Grill kjøttet på indirekte varme. Vend hvert 6-7 minutt. Hver gang du snur kjøttet tar du på et lag med «mop sauce». Når kjernetemperaturen er på 49 °C flytter du kjøttet over på direkte varme og griller det i 2-3 minutter på hver side, til du oppnår ønsket kjernetemperatur. (55°C for medium).
La kjøttet hvile i 10-15 minutter før servering.
Til grilling av storfe anbefaler vi
Saker fra BBQSHOP.NO
BLI MED PÅ GRILLKURS I AUGUST

August byr på mange spennende og "smakfulle" kurs for deg som er interessert i grilling og BBQ. Det blir både Tex-Mex, Texas style BBQ og et eget proffkurs med selveste Pitmaster Brendan Lamb kjent fra programmet BBQ Crawl.
> SE KURSKALENDER OG BOOK PLASS HER
*Begrenset med plasser
FRI FRAKT PÅ GRILLER I JULI

Hvilken grill drømmer du om? Kamado, pelletsgrill..
Bestiller du mellom 1 - 31 juli så spanderer vi frakten for deg.
> FINN DRØMMEGRILLEN HER
*Tilbudet gjelder ikke for Workhorse Pits/Horeca griller.