Lammecarré (lammeribbe) blir av mange regnet som den beste delen av lammet. Lammecarré er mørt og smaksrikt kjøtt og ekstra godt når du lager det på grillen.
ca. 4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: 30+ min.
Ingredienser
- 8 fedd hvitløk
- En neve fersk timian
- 1 ss. havsalt/kosher salt
- 2 ts. extra virgin olivenolje
- 1 ts. sherry eddik
- ca. 1 kg lammecarré
Anbefalt pellets(Traeger): Apple pellets
Slik griller du lammecarré
Ha hvitløk, timian blader, salt olje og eddik i en blender og lag og mix godt. Bruk blandingen til å smøre inn lammekjøttet på alle sider.
*Hvis du ønsker kan du brune kjøttet kjapt på direkte varme før dette steget.
Fyr opp grillen og får temperaturen opp til ca. 230 grader farenheit (indirekte varme). Legg lammecarreén på grillen med fettsiden ned, og grill under lokk i ca. 20 minutter. Snu kjøttet og grill på andre siden i ca. 10 minutter til måler en kjernetemperatur på 56 grader.
La kjøttet hvile minst 10 minutter før du deler opp og serverer.
KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL GRILLE: