Grillet lammecarré à la Anya Fernald

Oppskrift: Slik lager du lammecarré på grillen

Lammecarré (lammeribbe) blir av mange regnet som den beste delen av lammet. Lammecarré er mørt og smaksrikt kjøtt og ekstra godt når du lager det på grillen.

 

ca. 4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 30+ min.

Ingredienser

  • 8 fedd hvitløk
  • En neve fersk timian
  • 1 ss. havsalt/kosher salt
  • 2 ts. extra virgin olivenolje
  • 1 ts. sherry eddik
  • ca. 1 kg lammecarré

Traeger pellets av eple

Anbefalt pellets(Traeger): Apple pellets

Slik griller du lammecarré

Ha hvitløk, timian blader, salt olje og eddik i en blender og lag og mix godt. Bruk blandingen til å smøre inn lammekjøttet på alle sider.

 

*Hvis du ønsker kan du brune kjøttet kjapt på direkte varme før dette steget.
Fyr opp grillen og får temperaturen opp til ca. 230 grader farenheit (indirekte varme). Legg lammecarreén på grillen med fettsiden ned, og grill under lokk i ca. 20 minutter. Snu kjøttet og grill på andre siden i ca. 10 minutter til måler en kjernetemperatur på 56 grader.

 

La kjøttet hvile minst 10 minutter før du deler opp og serverer.

 

KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL GRILLE:

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here