Grillet OL Kylling empanadas

Oppskrift på kylling empanadas til grillen

Lag deilige kylling empanads på grillen

Nyt avslutnings-seremonien til et flott sommer-OL med deilig sør-amerikansk fingermat.


4 – 6 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Medium

Forberedelse: 10 minutter
Grilltid: 30 minutter

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory


Ingredienser

  • 400 g ferdig-grillet kylling i biter
    2 gulerøtter
  • 2 stangselleri
  • 1 ss raps eller olivenolje
  • 
Salt og pepper
  • 
1 dl vann
  • 1 ts kylling buljong
  • 1 liten boks tomatjuice
  • 
1 egg (vispet)
  • 2 ruller paideig
1”
  • Grillpanne/sautuse”

 

Fyr opp grillen og få den opp til 200 – 250 grader.

På Traeger: Fyr opp grillen med lokket oppe, sett den til HIGH når grillen har tent og la den forvarme seg i 15 minutter.

Hakk opp grønnsakene. Sett grillpannen på risten og varm opp oljen i den. Sleng oppi selleri og gulerøtter og krydre med salt og pepper. La det surre til grønnsakene er blitt myke (5 – 10 minutter). Husk å vende de av og til.

Tilsett kyllingen, tomatjuicen, vann og kylling buljong. La det koke i 5 – 10 minutter til slik at sausen begynner å tykne.

På Traeger: Sett Pro Controlleren til 176 grader.

Rull ut pai-deigene og kutt ut sirkler på ca. 10 cm i diameter. 

Ha en god skje med fyll i midten av hver sirkel, pensle kantene med egg og brett deigen over (lag halvmåne).

Trykk lett på kantene så den fester seg. 

Pensle utsiden med egg og strø litt salt på toppen. Flytt de over på grillen.

Grill over indirekte varme i 10 – 15 minutter til de har fått en gyldenbrun farge.

Server med lime og rømme.

Nyt kvelden.


Relaterte saker

   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *