Grillet indrefilet av storfe med gremolata

Slik griller du hel indrefilet av storfe

Amanda Haas er en del av Traeger US PRO team, og her gir hun deg sin versjon av grillet indrefilet, servert med en frisk italiensk gremolata saus.

4. porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium

Tid: 60+ min.

Ingredienser

  • 1 kg indrefilet av storfe
  • 1,5 ss. olivenolje
  • Salt og pepper

  • TIL GREMOLATA:
  • 1 ss. juice fra sitron
  • 1 ts. honning
  • 1-2 sjalottløk hakket
  • 2,5 dl hakket persille
    (du kan også bruke litt frisk
    mynte for smak)
  • 1 dl. mandler (valgfritt)
  • 1,5 dl olivenolje
  • Pepper

 

Traeger pellets av lønnetre

Anbefalt pellets(Traeger): Maple

Slik lager du indrefilet med gremolata

Gremolata saus:
Ta en bolle og bland sammen sitronjuice og honning. Visp til honningen har løst seg opp. Rør inn hakket sjalottløk og en god klype salt. La blandingen stå 5 minutter før du tilsetter persille/mint, mandler og olje. Rør godt. Krydre med salt og pepper (smak til). Ha sausen i en boks med lokk og sett den i kjøleskapet frem til servering.

 

La indrefileten ligge i romtemperatur minst en time før den skal på grillen. Smør inn fileten med olivenolje, og krydre alle sider godt med salt og pepper.

 

På pelletsgril: Sett temperaturen til 260 grader C. Når grillen er varm legger du på kjøttet og «svir» det raskt på alle sider til du har fått en fin stekeskorpe. (Bruk gjerne en støpejerns plate). Ta av kjøttet og få ned temperaturen til 150 grader. Legg kjøttet tilbake på grillen, lukk lokket og la den ligge uforstyrret til du måler en kjernetemperatur på 56 grader (medium rare). Vend en gang underveis. Estimert grilltid: 60-75 minutter. Ta av kjøttet, pakk det inn i folie og la det hvile i 20-30 minutter før servering.

 

På kullgrill: Sett opp grillen for 2-sone grilling. Grill indrefileten på direkte varme til du får et fint grillmønster på alle sider. Legg kjøttet over på indirekte varme, sett inn et termometer og la kjøttet grille under lokk til du måler en kjernetemperatur på 56 grader (medium rare). Vend av og til. Ta av kjøttet, pakk det inn i folie og la det hvile i 20-30 minutter før servering.

 

Skjær fileten opp i tykke skiver og server sammen med gremolata sausen.

 

God middag.

Til grilling av storfe anbefaler vi

 

Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *