Grillet flank steak med chilensk salsa

Oppskrift: Flank stek på grillen

Grillet flank steak med Traeger Prime Rib Rub, og nydelig chilensk salsa. Ikke se bort fra at naboene stikker hodet over gjerdet når de kjenner lukten.

 

ca. 6 – 8 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: under 40 min.

Ingredienser

  • Flank stek (beregn 200g. pr. pers)
  • Extra virgin olivenolje
  • Traeger Prime Rib rub
  • Fersk koriander
  • 2 vårløk (hakket)
  • 1 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 Jalapeno pepper (renset og kuttet)
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1/2 ts. spisskummen
  • 0,5 dl olivenolje
  • Havsalt/Kosher salt
  • Pepper
  • 1 lime i båter

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Slik griller flank stek

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til ca. 260 ℃ indirekte varme (HIGH på Traeger).

 

Smør inn flank steken med litt olivenolje og krydre godt med Traeger Prime Rib Rub. La kjøttet hvile mens du lager salsaen.

 

Ta en god bunt med korianderblader og hakk disse. Putt disse i en blender sammen med vårløk, hvitløk, jalapeno, hvitløk, vineddik og spisskummen og mix godt.

 

Legg flank steken på grillen og grill under lokk i 8 – 10 minutter, vend kjøtt og grill den andre siden. Kjøttet er ferdig når kjernetemperaturen er 60 ℃.

 

La kjøttet hvile 5 minutter. kutt det i tynne skiver og server med salsa og lime båter.

 

Til grilling av storfe anbefaler vi

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Paste your AdWords Remarketing code here