Grillet elg med karamellisert løk

Slik griller du elg-biff

Har du noen saftige elgbiffer liggende? Da er det bare å fyre opp grillen og gjøre deg klar for «smoke infused» elgbiffer med karamellisert løk. Lekkert er det!

 

ca. 2 – 4 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium

Tid: 3 timer.

Ingredienser

  • 2,5 dl. rødvin
  • 3 kvister fersk rosmarin
  • 0,6 dl. extra virgin olivenolje
  • 1/2 gul løk hakket
  • 3 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 ts. salt 1/2 ts. pepper
  • 1 elgbiff pr. pers
  • 3-4 store løk
  • 6 ss. smør
  • 2 ts. sukker
  • Balsamico eddik
  • Salt og pepper
  • Traeger Prime Rib Rub

Traeger pellets av eple

Anbefalt pellets(Traeger): Apple pellets

Slik tilbereder du elg for grillen

I en bolle: Bland vin, rosmarin, olivenolje, hakket løk, hvitløk, salt og pepper. Ha elgkjøttet i en «zip-lock» pose og hell over marinaden. Forsegl posen og legg i kjøleskapet i noen timer.

 

Karamellisert løk: Skjær løkene i skiver og legg de i en gryte. Hell over smeltet smør og krydre med sukker, salt og pepper. Bland godt.

 

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 150 grader (indirekte varme). Sett inn kjelen med løken og lukk lokket på grillen. La løken stå å godgjøre seg i 2-2,5 timer (rør litt hver halvtime). Tilsett litt balsamico eddik (etter smak) og rør godt. Sett til side mens du tilbereder kjøttet. Ta elgbiffene ut av marinaden og krydre de lett med Traeger Prime Rib Rub. Røyk først kjøttet på 80 grader i ca. 30 minutter. Ta de av grillen og øk temperaturen til 190 grader. Grill de under lokk i 25-30 minutter til du har en kjernetemperatur på 60 grader (medium).

 

Server sammen med karamellisert løk og annet tilbehør du liker. God middag.

KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL GRILLE:

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here