Grillet elg med karamellisert løk

Slik griller du elg-biff

Har du noen saftige elgbiffer liggende? Da er det bare å fyre opp grillen og gjøre deg klar for «smoke infused» elgbiffer med karamellisert løk. Lekkert er det!

 

ca. 2 – 4 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Medium

Tid: 3 timer.

Ingredienser

  • 2,5 dl. rødvin
  • 3 kvister fersk rosmarin
  • 0,6 dl. extra virgin olivenolje
  • 1/2 gul løk hakket
  • 3 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 ts. salt 1/2 ts. pepper
  • 1 elgbiff pr. pers
  • 3-4 store løk
  • 6 ss. smør
  • 2 ts. sukker
  • Balsamico eddik
  • Salt og pepper
  • Traeger Prime Rib Rub

Traeger pellets av eple

Anbefalt pellets(Traeger): Apple pellets

Slik tilbereder du elg for grillen

I en bolle: Bland vin, rosmarin, olivenolje, hakket løk, hvitløk, salt og pepper. Ha elgkjøttet i en «zip-lock» pose og hell over marinaden. Forsegl posen og legg i kjøleskapet i noen timer.

 

Karamellisert løk: Skjær løkene i skiver og legg de i en gryte. Hell over smeltet smør og krydre med sukker, salt og pepper. Bland godt.

 

Fyr opp grillen og få temperaturen opp til 150 grader (indirekte varme). Sett inn kjelen med løken og lukk lokket på grillen. La løken stå å godgjøre seg i 2-2,5 timer (rør litt hver halvtime). Tilsett litt balsamico eddik (etter smak) og rør godt. Sett til side mens du tilbereder kjøttet. Ta elgbiffene ut av marinaden og krydre de lett med Traeger Prime Rib Rub. Røyk først kjøttet på 80 grader i ca. 30 minutter. Ta de av grillen og øk temperaturen til 190 grader. Grill de under lokk i 25-30 minutter til du har en kjernetemperatur på 60 grader (medium).

 

Server sammen med karamellisert løk og annet tilbehør du liker. God middag.

KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL GRILLE:


Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *