Rotgrønnsaker egner seg godt til grilling, og er perfekt tilbehør til både lam og storfe. Enkelt er det også.
Vanskelighetsgrad: Lett
Tid: 30 min.
Ingredienser
- Forskjellige rotgrønnsaker:
Gulertøtter
Persillerot
Pastinak
.. - Løk / rødløk
- Olivenolje
- Salt og pepper
Anbefalt pellets(Traeger): Maple
Slik griller du rotgrønnsaker
Rotgrønnsaker er kjempelett å lage og kan gjerne tilberedes sammen med maten som grilles.
Start med å skrelle og dele opp grønnsakene i passe store biter. Løken kan gjerne skjæres i båter. Bland de i olivenolje og krydre med salt og pepper. Ha gjerne i litt honning sammen med oljen for sødme.
Ha grønnsakene på et brett e.l. og sett på grillristen. Grill under lokk til grønnsakene er varme og myke, men fortsatt litt «crispy». (Beregn ca. 30 min ved grilling på 200 grader indirekte varme).
Server rykende hot som «side dish» eller som sunt og godt snacks.
KJEKT UTSTYR NÅR DU SKAL GRILLE GRØNNSAKER:
Saker fra BBQSHOP.NO
NYHET! THERMOPRO
Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her
NYHET! "KOSHER STYLE" SALT
Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her