Søte dadler «stuffet» med salte mandler og surret inn i spekeskinke før det legges på grillen. Perfekt som «snacks» eller forrett til jul- og nyttårsmiddagen.
4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 20+ minutter
Ingredienser
- 12-15 store dadler
- Saltede mandler (Marcona e.l.)
- Spekeskinke
- 3 ss. olivenolje
- 1 lime
- Flytende honning
- Flaksalt (til servering)
Anbefalt pellets(Traeger): Pecan
Slik lager du denne retten
Sett opp grillen for indirekte varme på rundt 200 grader.
På Traeger: Sett grillen til 200 grader og trykk «ignite».
Sett inn en stor støpejern spanne eller en grillplate av støpejern, lukk lokket og la den varmes opp sammen med grillen.
Bruke en skarp liten kniv og lag ett snitt på langs i daddelen. Fjern steinen og dytt inn 1-2 mandler i hulrommet. Klem på midten av daddelen så den lukker seg igjen. Gjenta for de resterende dadlene. Rull dadlene inn i hver sin skive med parmaskinke (fest med tannpirkere om nødvendig)
Åpne grillen og ha på 2-3 ss. med olivenolje på den varme støpejerns pannen/platen. Legg på dadlene og la de frese 4-5 minutter til dadlene er varme og skinken har blitt «cripsy». Husk å vende av og til. Ta platen av grillen. Rasp skallet fra en lime og strø over dadlene. La alt avkjøle seg litt før du legger de på et serveringsfat og drysser over flaksalt og honning.
«Enjoy»
Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi