Søte dadler «stuffet» med salte mandler og surret inn i spekeskinke før det legges på grillen. Perfekt som «snacks» eller forrett til jul- og nyttårsmiddagen.
4 porsjoner
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 20+ minutter
Ingredienser
- 12-15 store dadler
- Saltede mandler (Marcona e.l.)
- Spekeskinke
- 3 ss. olivenolje
- 1 lime
- Flytende honning
- Flaksalt (til servering)
Anbefalt pellets(Traeger): Pecan
Slik lager du denne retten
Sett opp grillen for indirekte varme på rundt 200 grader.
På Traeger: Sett grillen til 200 grader og trykk «ignite».
Sett inn en stor støpejern spanne eller en grillplate av støpejern, lukk lokket og la den varmes opp sammen med grillen.
Bruke en skarp liten kniv og lag ett snitt på langs i daddelen. Fjern steinen og dytt inn 1-2 mandler i hulrommet. Klem på midten av daddelen så den lukker seg igjen. Gjenta for de resterende dadlene. Rull dadlene inn i hver sin skive med parmaskinke (fest med tannpirkere om nødvendig)
Åpne grillen og ha på 2-3 ss. med olivenolje på den varme støpejerns pannen/platen. Legg på dadlene og la de frese 4-5 minutter til dadlene er varme og skinken har blitt «cripsy». Husk å vende av og til. Ta platen av grillen. Rasp skallet fra en lime og strø over dadlene. La alt avkjøle seg litt før du legger de på et serveringsfat og drysser over flaksalt og honning.
«Enjoy»
Til grilling av svinekjøtt anbefaler vi
Saker fra BBQSHOP.NO
NYHET! THERMOPRO
Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her
NYHET! "KOSHER STYLE" SALT
Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her