Grillede laksekoteletter med BBQ salat

Oppskrift: Slik griller du laksekoteletter

Si «bye, bye» til den klassiske laksemiddagen, og hallo til nye smaker. Nydelige Laksekoteletter grillet på høy varme og toppet med en frisk bønnesalat med bacon, mais og urter.

ca. 4 – 6 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: under 40 min.

Ingredienser

  • 4 laksekoteletter
  • 2 ss Rub til fisk (eller salt og sitronpepper)
  • 4 skiver bacon
  • 3 maiskolber
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Cherrytomater
  • Sorte bønner
  • Fersk koriander
  • 4 vårløk
  • Juice fra 1/2 sitron

Traeger eple pellets

Anbefalt pellets(Traeger): Eple

Slik lager du grillede laksekoteletter

Krydre laksekotelettene med rub eller salt og sitronpepper.

 

Varm opp grillen til ca. 250°C (indirekte varme). Smør maiskolbene med olivenolje og krydre godt med salt og pepper. Legg baconet og maiskolbene på grillristen og grill under lokk. i ca. 15 minutter. Baconet skal være crispy og maiskolbene gyldne og gjennomstekt.

 

Lag salaten:
Skjør løs maiskornene og bland i en bolle sammen med, cherrytomater, sorte bønner, koriander, hakket vårløk, baconbiter og sitronjuice. Krydre med salt og pepper.

 

Så er det laksen sin tur. Legg kotelettene rett på risten og grill de under lokk i 4-5 minutter på hver side. Filetene skal ha en kjernetemp. på ca. 62°C når de er ferdig.

 

Server laksen sammen med salaten og annet tilbehør du liker. God middag!

Til grilling av fisk & sjømat anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here