Filet mignon på grillen

Oppskrift: Filet mignon på grillen

Overrask din bedre halvdel med en utsøkt middag fra «le grill». Filet mignon er den fremste delen på indrefileten, og er et utrolig mørt og saftig kjøttstykke som nærmest «smelter på tungen».

2. porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 20+ min.

Ingredienser

  • 2 stk. filet mignon
  • 1 ts. salt
  • 2 ts. pepper
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 3 ss. smør (romtemperert)

 

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Slik griller du filet mignon

Ta en liten bolle og bland sammen salt, pepper, hvitløk og smør. Gni inn begge sider av filetene med blandingen.

 

På pelletsgrill: Fyr opp Traeger´n og sett temperaturen til 230 grader C. Når grillen er varm legger du filetene rett på risten og griller de 5-8 minutter på hver side til du måler en kjernetemperatur på 56-58 grader (medium rare).

På kullgrill: Sett opp grillen for 2-sone grilling (220-250 grader). Grill biffene 6-8 minutter på direkte varme med lokket igjen (vend en gang underveis). Flytt over til indirekte varme og grill under lokk til du måler en kjernetemperatur på 56-58 grader (medium rare).

 

Server med grillede poteter/rotgrønnsaker, soppstuing og rødvinssaus.

 

God middag.

Til grilling av storfe anbefaler vi

 

Saker fra BBQSHOP.NO

   

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *