Filet mignon på grillen

Oppskrift: Filet mignon på grillen

Overrask din bedre halvdel med en utsøkt middag fra «le grill». Filet mignon er den fremste delen på indrefileten, og er et utrolig mørt og saftig kjøttstykke som nærmest «smelter på tungen».

2. porsjoner

Vanskelighetsgrad: Lett

Tid: 20+ min.

Ingredienser

  • 2 stk. filet mignon
  • 1 ts. salt
  • 2 ts. pepper
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 3 ss. smør (romtemperert)

 

Anbefalt pellets(Traeger): Hickory

Slik griller du filet mignon

Ta en liten bolle og bland sammen salt, pepper, hvitløk og smør. Gni inn begge sider av filetene med blandingen.

 

På pelletsgrill: Fyr opp Traeger´n og sett temperaturen til 230 grader C. Når grillen er varm legger du filetene rett på risten og griller de 5-8 minutter på hver side til du måler en kjernetemperatur på 56-58 grader (medium rare).

På kullgrill: Sett opp grillen for 2-sone grilling (220-250 grader). Grill biffene 6-8 minutter på direkte varme med lokket igjen (vend en gang underveis). Flytt over til indirekte varme og grill under lokk til du måler en kjernetemperatur på 56-58 grader (medium rare).

 

Server med grillede poteter/rotgrønnsaker, soppstuing og rødvinssaus.

 

God middag.

Til grilling av storfe anbefaler vi

 


Saker fra BBQSHOP.NO


NYHET! THERMOPRO

Grilltermometeret er grillsjefens beste venn, og en enkel å trygg måte å forsikre seg om at maten er perfekt stekt. Fra ThermoPro kommer en serie termometere med svært høy nøyaktighet  og responstid på 1-3 sekunder. For deg som trenger et enkelt og rimelig et kan vi anbefale TP15 eller TP19. Er du på jakt etter noe mer avanser, så sjekk ut TP28. Denne er trådløs opp til 150 m. og kan følge med på temperaturen på grillen og maten samtidig. Finn ut mer her

NYHET! "KOSHER STYLE" SALT

Hvis du leser amerikanske BBQ oppskrifter så vil du ofte komme over "Kosher salt". Dette er et rent kvalitets-salt, utvunnet av bergsalt. Det inneholder ikke jod eller andre tilsetningsstoffer, og har en grov diamantformet struktur, som gjør den lett å fordele jevnt på kjøtt og fisk. Da denne typen salt er lite tilgjengelig i Norge, bestemte vi oss like så godt å produsere vårt eget. Vi har kalt det "Sometimes Always" og selger det i 1 kg. forpakninger i vår nettbutikk. Bestill her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Paste your AdWords Remarketing code here